Kendi Makine Askını Yap

Yaratıcı projeler film deneylerinin ötesine geçip, bazen el işlerine kadar uzanır. Elini oyalayacak işlerle uğraşırken bazen de çok eğlenceli yenilikler keşfedebilirsin. Bu enerjiyi kendin yapacağın bir makine askısına yöneltmeye ne dersin?

Bu tüyoda sana, “paracord” kullanarak uzunluğu ayarlanabilen bir bilek askısını nasıl yapacağını göstereceğiz. Paraşüt kordonu ya da daha bilenen adıyla paracord, paraşüt yapımında kullanılan, oldukça sağlam bir malzeme. Çok dayanıklı ve yüksek ağırlıkları, ekstra hacim olmadan taşımaya yardımcı olan bir malzeme.

Başlamadan önce ihtiyacın olacak malzemeler:

  • 274-304cm 550 paraşüt kordonu
  • çakmak
  • makas
  • cetvel
  • bant (isteğe bağlı)

Askının yapımına geçekim...

1. Kordonun ortasını bul.

Uçtan 25 cm. ölç. Bu kısım, askıyı makineye bağlayacağın döngü görevini görecek.

2. Bir parça bant al ve sıkıca masanın üstüne yapıştır.

Yapıştırmadan da yapabilirsin ama kordonu masaya yapıştırırsan kontrol etmen daha kolay olur ve elinden kaymaz. Paracordunun sağ ucunu yarattığın döngüye geçir ve sola döndür. Daha sonra, kordonun sol ucuyla da aynı şeyi yap ve sağa döndür. Bu, altta bir çeşit döngü oluşturacaktır. Kolunu geçireceğin yer burası olacak. Boyut ve genişliğini kendine göre ayarla.

3. Şimdi her ikisi de döngünün içinden geçtiğine göre, sağdaki kordonu al ve ortadaki iki kordonun üzerinden geç.

Şimdi, sol kordonu kullanarak, sağ kordonun altından geçir ve yeni oluşturduğun döngüye yerleştir. Bu, kayışını yerinde kilitleyecektir. İki ucu sıkıca çek.

4. Yeni yarattığın desene kobra dikişi veya solomon düğümü denir.

Aynı modeli tekrar, sadece bu sefer sol kablo yerine sağdan başlayarak yap. Sol kordonu al ve sol tarafta bir ilmek oluşturan iki orta kordonunuzgözden geçir. Sağ kordonunu al ve sol kordonun altına geçir ve yeni oluşturduğun döngüye yerleştir. Her iki ucu da çek ve sıkıca kapat.

5. Bu birkaç tekrardan sonra örgü görüntüsü olmalı.

Bir yılanın altından bir parça gibi görünüyor, dolayısıyla 'kobra dikişi' adı verilmiş.

6. Dokuma işlemini bitirdikçe, dokumanın iki tarafında da biraz kordon kalacak.

Her iki ucu da sıkıca çek, makas ve çakmağını kullanarak uçları kes ve yak. Örgünün diğer kısımlarını yakmadığından emin ol.

7. Neredeyse bitti!

Şimdi tek yapman gereken, paracord askını makinenin kenarında bulunan askı bağlantı yerinden geçirmek. Böylece askın, makinene sağlam bir şekilde takılmış olacak.

Kolaymış, değil mi? Makineni yanlışlıkla elinden kaydırdığın o günlere veda et. Bu askı ile makinen artık güvende. Kendin yap projeler aynı zamanda insanı rahatlatıyor da. Üretkenlik ve yaratıcılığa odaklanıp enerji harcamış oluyorsun. Ama eğer “kendim uğraşmam” diyorsan, hemen Online Dükkan’a uğra ve senin için hazır ürettiğimiz askılardan birini tercih et. Farklı tasarımlardan tarzına ve ruh haline en çok uyanı seçebilirsin.


Benzer projeler görmek istiyorsan yorumlar kısmından bizimle iletişime geçebilirsin. Ayrıca, sen de kendi askını yaptıysan, biz de senin el içlerini görmek isteriz!

cheeo tarafından, 2018-03-27 tarihinde ve #dersler başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler