Belair X 6-12 ile Yeni Tanışanlara Tüyolar

Zamana meydan okuyan körüklü tasarımı ve şık görüntüsü ile Belair X 6-12 kesinlikle çok güzel. Ama bu makineyi çok daha fantastik kılan, sunduğu yaratıcılık opsiyonları. Standart 6x9, 6x6 Kare ya da 6x12 panoramalardan birini tercih et, her tür orta format filmi dene ve film şeritleri de pozlanmış 35mm fotoğraflar çek! İşte başlangıç için sana önerilerimiz.

Krediler: sobetion

ASA/ISO Değerine Dikkat Et

Belair X 6-12 otomatik pozlama özelliğine sahip bir makine. Otomatik pozlama modunda kullanıldığında, Belair tercih edilen ISO değerine göre doğru pozlamayı yapacak. Bu nedenle kullandığın filmin ISO ASA/ISO değerini doğru seçtiğinden emin olmalısın.

Krediler: dreamseller, anjinho & guanatos

Doğru Kadrajı Seç ve Makineni Sabit Tut

Belair X 6-12 hafif bir makine olduğu için, yaratıcı fotoğrafçılık dersleri de veren İspanya Lomography Temsilcisi @pasqualecaprile makineyi iki elle, sabit bir şekilde tutmayı öneriyor. Ayrıca makine ile obje arasındaki mesafeyi de doğru ölçmekte fayda var. Bu fotoğrafının çok daha net çıkmasını sağlayacak. Diğer önerileri için bu makalemize bakabilirsin.

Krediler: goonies & zakof

Üç Belair Formatını da Dene

Bir orta format makine, üç farklı fotoğraf boyutu! O yüzden kendini 6x6 kare fotoğraflarla sınırlama, 6×12 panoramaları ve 6×9 dikdörtgen fotoğrafları da dene. Belair X 6-12 35mm Back ile 35mm filme de çekimler yapabilirsin.

Krediler: ccwu, bnjmn & pearlgirl77

Hemen Online Dükkan’a uğra ve Belair X 6-12 fotoğraf makineni sipariş ver!

2018-04-05 #donanım

Daha İlginç Makaleler