Diana — Kısaca Hikayesi

Birkaç fotoğraf makinesi bir pop kültürü fenomeni olarak anılır, daha azı bir pop kültürü simgesi olarak adlandırılabilir. Diana, tacı tüm zamanların en popüler filmli fotoğraf makinelerinden biri olarak eline alıyor. Birçok fotoğrafçı, 120 filmde güzel lo-fi yani düşük kaliteli görüntüler üretmek için bu mütevazı fotoğraf makinesini kullandı.

Krediler: patorayado, annelie & dbyremus15

Analog Devrimi

60'lı yıllarda Diana, Hong Kong'daki Kowloon Körfezi'nde küçük bir fabrikada üretilen ilginç bir fotoğraf makinesiydi. En ilgi çekici özelliklerinden biri basit yapısıydı. Diana, kolay kullanılan, hafif malzemelere sahip, kutu şeklinde bir fotoğraf makinesiydi.

Krediler: akula, yokekei & enial

Basit yapısına rağmen, insanlar büyüsüne aşık oldular. Menisküs lens, empresyonist tablolarla karşılaştırılabilecek lo-fi görüntüler üretiyordu. Odak yumuşaktı ve fotoğraflar rüya gibi görünüyordu. İnsanlar Diana fotoğraf makinesinin bu eşsiz kalitesini fark ettiler ve kısa sürede bu basit fotoğraf makinesini satın almaya başladılar.

Oyuncak bir Kameradan Fotoğraf Aracına

Krediler: pretty_in_mad, slothers & sylviafree_0523

Birçok sanatçı ve fotoğrafçı, Diana'yı farklı teknikleri denemek için bir fotoğraf aracı olarak kullandı. Bir fotoğraf makinesinin özelliklerine tamamen bağımlı olmadan yaratıcılığı beslemenin bir yolu oldu. Diana'nın kusurlarını kucakladılar ve eşsiz estetiğinden fotoğrafik bir tarz çizdiler.

Gelişmiş Diana

Diana'nın bir çok yüzü oldu. Farklı isimler, çıkartmalar, aksesuarlar, paketlemeler ve hatta renkler. En büyük ve ünlü Diana koleksiyonlarından biri, ABD'de yaşayan bir fotoğrafçı olan Allan Detrich'e ait. Yaklaşık 200 Diana’nın Detrich’in koleksiyonunda olduğu söyleniyor.

Krediler: mallorynox, fish300 & fruchtzwerg_hh

Lomography, Diana'nın ne olduğunu ve ne olabileceğini gördü. Daha iyi kalite ve malzeme ile geliştirilip üretilebileceğini bilerek, mütevazı kutu kamera yeniden tasarlandı ve yeni bir isim verildi - Diana +.

Diana F+

Diana +, her yeni stillerinde ve renklerinde orijinaline övgüde bulunur. Her değişik yeni tasarımla, farklı insanlara hitap etti Diana.

Halen orijinal 120mm filmin yetenek ve tarzına sahip, ama şimdi daha modern. Lomography, sadece orijinal Diana'nın görünümünü değil, aynı zamanda hissini ve işlevselliğini de geliştirdi. Fotoğrafçılar Diana Mini ile 35mm, Diana Baby ile 110 mm ve Diana Instant ile Fujifilm Instax Mini Film gibi farklı film formatlarında rüya gibi görüntülerin keyfini çıkarabilir.

Diana+ variations

Lomography ayrıca Diana+ deneyimini yeni zirvelere taşımak için bir sürü inanılmaz aksesuar icat etti. Splitzer, Diana Flash, Fisheye Lens, Diana + Premium Cam Lens, 110 mm Soft Telefoto Lens ve Süper Wide-Angle Lens gibi aksesuarlar, Diana+ ile fotoğraf çekmek olunca konu hiçbir eğlence sıkıntısı olmadığından emin oldu. Fotoğrafçılar gönüllerinin isteğine göre fotoğraf çekebilir oldular.

Yine de Lomography, Diana + deneyimini geliştirmek için daha fazla yol olduğunu biliyordu. Yaratıcılık sınır tanımaz - özellikle de analog dünyada. Bu yüzden Lomography, yeni Diana Instant Square ile kare film fotoğrafçılığına ikonik Diana estetiğini getiriyor.

Yeni Diana Instant Square, orijinal Diana kameranın tüm renklerini, yumuşak vinyeti ve muhteşem analog efektlerini çıkartıyor. Tamamen manuel, böylece sana yaratıcılık özgürlüğü veriyor- sanatsal sonuçlar elde etmek için farklı odaklama ve diyafram ayarları ile oynamak sadece mümkün değil, tamamen teşvik edilir! İkonik mavi ve siyah Diana tasarımına saygı duyan bir retro arka ile birleştirin ve kendinize bir Instant fotoğraf tutucu yaptınız.

Mütevazi başlangıçlardan yeni dönüm noktalarını kovalamaya kadar, Diana'nın tarihini takip etmek çok eğlenceli. Bu yüzden basit kutu kamerayı bildiğinizi sanmayın! Bu bütün yaygaranın ne hakkında olduğunu öğrenmek için ona ve yeni ve geliştirilmiş sürümlerine bir göz atın.


Bu makalede kullanılan tüm bilgiler Christopher James Studio, SCMP, Wikipedia) ve Diana Manifeste sitelerinden alınmıştır.

cheeo tarafından, 2018-06-21 tarihinde ve #donanım başlığında yazıldı.
Aleyna Doğan tarafından çevirildi.

Daha İlginç Makaleler