İlk İzlenimler: Troy Memis ve Diana Instant Square

LomoAmigo Troy Memis’i New York City’e davet edip yeni Diana Instant Square fotoğraf makinesini test tmesini istedik. Lomo'Instant Square ve Diana F fotoğraf makinelerini kullanan Troy için bu, en sevdiği iki makinenin karışımıydı. Troy ile son konuşmamızdan beri nelerle meşgul olduğunu ve bu yeni makinemiz hakkında neler düşündüğünü sorduk.

Troy’un Nick Collingwood tarafından çekilen fotoğrafı

Selam Troy, dergimizi bir kez daha hoş geldin! Yakın zamanda hem sokak fotoğrafları hem de portre üzerine mükemmel işler çıkardın, son dönemde çektiğin fotoğraflardan en çok sevdiklerin hangileri?

Son dönemde daha çok sokak işlerine yoğunlaştım. Freelance olarak uzun saatler çalışıyorum ve sonrasında yeni fikirlere, arkadaş buluşmalarına ya da model çekimlerine beynim yetmiyor. Ama gün batmadan önce yarım saat bile yürüyüp fotoğraf çekmek bana yetiyor. Diana Instant Square Kickstarter videosu için NY’a gelmek çok iyi oldu, çünkü yeni şeyler çekeceğim bir şehre kaçmış oldum kısa süreliğine de olsa. Sanırım aralık sonundan bu yana Philadelphia’dan ayrılmamıştım ve bu baya yorucu oldu.

Hem Diana F hem de Lomo'Instant Square ile çekimler yaptın, ikisinin sevdiğin yönleri nelerdir?

Lomo’Instant Square’i çok seviyorum ama arada Diana ile değiştirmek yaptığım çekimlere farklı bir hava katıyor. Diana gibi bir makine çok rahat ve eğlenceli, böylece mükemmel fotoğrafı elde etme stresi yaşamadan çekim yapabiliyorım. Bu da stilimi etkiliyor. Bunun beni portreye yönlendireceğine eminim.

Genelde kare format şipşak ya da orta format film kullanan makinelerle çekim yapıyorsun. Bu formatları, daha önce deneyimlediğin farklı formatlara göre tercih ediyor olmanın sebepleri nedir?

Ne çektiğimi anında görmeyi seviyorum. Bu da bir kareyi yeniden çekmem ya da ışık ayarlarını değiştirmem gerekirse bana yardımcı oluyor. Ayrıca, insanlara çekilen fotoğrafı hemen vermek de çok eğlenceli. Dijitalde de sonuçları anında göreceğimi biliyorum ama o şipşak filmin yumuşaklığını asla vermiyor.

Troy’un Nick Collingwood tarafından çekilen fotoğrafı

Fotoğraflarının bir hikayesi var mı?

Genelde bir hikaye takip etmeyi tercih etmiyorum. Bazen birbiri ile uyumlu birkaç fotoğraf çekiyorum, ama başka birisi özellikle bir hikayeyi takip eden bir çekim istemediği sürece, genelde bir akışı takip etmiyorum.

Diana Instant Square’i test ettin, onun kullandığın diğer makinelere göre nasıl farklı olduğunu düşünüyorsun?

Bence bu makineyi satacak şeylerden biri farklı lens opsiyonları oluşu. Farklı lensler, flaş jelleri, flaşlar, vs. Bunları başka makinelerle de elde edebileceğimi biliyorum ama bu makinenin hem fiyatı uygun hem de kompakt.

Diana Instant Square’i nasıl projelerde kullanacağını düşünüyorsun?

Yukarıdaki cevabımın bir uzantısı olacak, farklı aksesuarların yarattığı sonsuz yaratıcılık olasılığını deneyimlemek istiyorum. Tüm bu olasılıkları, çekeceğim çılgın portelerle birleştirmek süper eğlenceli olur diye düşünüyorum.

Diana Instant Square’i kullanmayı nasıl öğrendin? Bir şeyleri eline alıp, kurcalamayı sevdiğini biliyoruz, bu makineye nasıl alıştın?

Şansıma, daha önce kullandığım iki makinenin bir birleşimi gibiydi, o yüzden Diana Instant Square’e alışmam çok kolay oldu. İki makineyi de çok kullanıyordum, ikisini bir arada bulmak benim için iyi oldu. Makine değiştirme zamanım kısalacak, ve tabii ki çantamda kapladıkları yer ve ağırlık da azalacak.

Diana Instant Square’i kullanacaklara ne önerirsin?

Çoklu ve uzun pozlama modlarını kesinlikle denemeliler, ve tüm aksesuarları da, çünkü kendi sınırlarının dışına çıkınca, nasıl şeylerle karşılaşacağını bilemiyor insan, çok sürprizli işler de çıkabilir.

Troy’un Nick Collingwood tarafından çekilen fotoğrafı

Troy’un diğer işleri için Instagram hesabını ziyaret edebilirsin.

sarahlindsayk tarafından, 2018-07-18 tarihinde ve başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler