Sunny 16 Kuralı

1

Analog fotoğraf makinenizde P modu bulunmuyorsa ya da pozometresi çalışmıyorsa; anlatacağım ufak adımları uygulayarak siz de doğru değerlerde fotoğraf çekebilirsiniz.

Krediler: omertunc

İso, enstantane ve diyafram değerlerini kendiniz ayarlayarak fotoğraf çekmek çok zor değildir. Bu durum sizi korkutmasın. 1-2 film ile tecrübe ederek bu üçlü değeri çok rahat kavrayacaksınız.

Öncelikle iso değeri aldığınız filmin üzerinde yazmaktadır. Güneşli bir havada 200 asa/iso değerli film ile fotoğraf çektiğinizi ele alalım.
Sokakta olduğunuz için alan derinliğinizin olabildiğince geniş olmasını istersiniz, bu durumda diyaframı 16 olarak ayarlayacaksınız. Tek yapmanız gereken de enstantane değerini de 250 olarak ayarlamak.

Filminiz 400 asa/iso olsaydı bu değerler de diyafram:16 , enstantane de 500 olacaktı. Unutmayın enstantane-diyafram-iso üçlüsü bir terazi gibidir. Birbirini sürekli dengelemesi gerekir.

Krediler: omertunc

omertunc tarafından, 2020-12-09 tarihinde ve #donanım #dersler başlığında yazıldı.

Bir Yorum

  1. javid
    javid ·

    Yes you right it work F 16/shutter speed is closing film iso. Artık lightmeter kullanmiyorum. Güzel bir doc var bende rusca.

Daha İlginç Makaleler