Simple Use Film Camera ile Yeni Başlangıçlar!

2

Ben analog fotoğrafçılığa SLR bir kamera ile başlamıştım ve bir çok teknik bilginin altında boğulmuştum. Öğrenene kadar da bir çok anımın kayboluşuna tanık oldum. Bu makinenin en güzel tarafı, filmin takılı gelmesi ve herhangi bir ayar yapmadan deneyimi direkt olarak yaşamaya başlamanız.

DIŞ ÇEKİM
Klasik analog fotoğraf sonucunu almak istiyorsanız ve dış çekimleri seviyorsanız, makine dış çekimden şöyle sonuçlar veriyor:

Krediler: aycnkrts

Makinenin diyaframı f/9 şeklindendir. Yani dış çekime uygundur. Lens odak uzaklığı 31mm, enstantane hızı ise 1/120s. Eğer teknik olarak daha çok şey öğrenmek isterseniz, herhangi bir lightmeter mobil uygulamasıyla deneyimleyebilirsiniz. Teknik bilgileri uygulamaya girip çekmek istediğiniz alana doğru telefonunuzu tuttuğunuzda, ortam ışığının buna uygun olup olmadığını, neye göre değiştiğini anlayacaksınız.

İÇ ÇEKİM
İç çekim ise makine az ışıkta maalesef harika sonuçlar vermiyor, fakat flaşı ve filtreleri kullanarak çok eğlenceli sonuçlar elde edebilirsiniz.Flaşı kullanmak için flaş düğmesine basılı tutmanız gerekiyor. Üstteki delikten kırmızı ışığı gördüğünüzde flaşınız kullanıma hazır olacaktır.

Krediler: aycnkrts

Makinenin odak uzunluğu en az 1 metredir. Yani 1 metreden daha yakın obje veya portre çekmek isterseniz odak problemi yaşayabilirsiniz. Makine kullanımı o kadar kolay ki, 1 metre uzağınızdaki arkadaşınıza -analog fotoğrafçılığa hakim olmasa da- makinenizi verip renkli flaşlarla portrenizi çekmesini isteyebilirsiniz!

Krediler: aycnkrts

RENKLİ FLAŞ FİLTRELERİ

Klasik sonuçlardan çok, daha renkli ve deneyimsel sonuçlar elde etmek için flaş filreleri tam sizin için. Sarı,mavi ve pembe renkte üç farklı filtremiz mevcut ama onları karıştırarak da ekstra üç farklı renk de üretebilirsiniz.

  • Sarı + Pembe = Kırmızı
  • Mavi + Sarı = Yeşil
  • Pembe + Mavi = Mor

Bazı örnekler:

Krediler: aycnkrts

Yeni başlayanlar için küçük bir uyarı yapmadan vedalaşmayalım. Filminiz 36 pozdan oluşuyor olacak. Film sayacınız makinenin sağ-üst köşesinde olacak. Filminiz bittikten sonra çark boşa dönmeye başlayacaktır. İşte tam da bu ana kadar kameranızın sağından bulunan yerden sakın arka kapağı açmayın! Filminiz ışık alır ve yanar. Film bitince açtığınızda film kendi içine sarılmış olacaktır. En heyecanlı bölüm ise filmin banyo sonrası çıkan sonuçları olacak!

Son olarak Simple Use makineler tekrar kullanılabilir bir makinelerdir. Sonra film takıp tekrar kullanabilirsiniz! Özel günlerde, partilerde ya da en sıradan gününüzde bile yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz. Güzel sonuçlarınız #heylomography etiketiyle bekliyor olacağız. Çok daha fazlası için sitemize göz at ve dergimizi takipte kal!

aycnkrts tarafından, 2021-01-04 tarihinde ve #donanım #colornegative #simpleuse #mixatwill #reloadable başlığında yazıldı.

Simple Use Reloadable Film Camera Color Negative 400

Lomography Simple Use Film Camera sıradan bir tek kullanımlı makine değiş — yaratıcı analog fotoğrafçılık dünyasına hızlı bir giriş yapman için çılgın filmlerle yüklü ve Renkli Flaş filtreleriyle birlikte geliyor. Kompakt tasarımı ve dahili flaşı ile gittiğin her yerde güzel anılarını fotoğraflayabilirsin. Partiler, geziler, düğünler ve çok daha fazlası için ideal!

2 Yorum

  1. leisuresuit
    leisuresuit ·

    Very good article, think I'll get one of these.

  2. aycnkrts
    aycnkrts ·

    @leisuresuit I am so glad :)

Daha İlginç Makaleler