Kreatif Meydan Okuma: Film Üzerine Yansımalar

Bazılarımız ayna çekiminin fotoğrafçılıkta en çok kullanılan numaralardan biri olması gerektiğini söyleyebilir. Bu doğru bir nokta, ancak, bu şekilde bakıldığında hayatın tamamen farklı göründüğünü düşünüyoruz. Bir derinliği var. Belli bir çekiciliği var ve en önemlisi eğlenceli görünüyor. İşte yansımaları yakalayarak dünyaya bakmanın farklı yolları.

Krediler: calo

Gözlemci Olmak

Her şey düzeldiğinde, korkmadan veya endişelenmeden dışarı çıkıp çekim yapmak güzel olurdu. İnsanların günlük yaşamlarına devam etmelerini izlemek ve birkaç fotoğraf çekmek için bu şansı kullanın.

Krediler: badjuju, ghidini, erikagrendel, hodachrome, lostlittlekid & polt

Meraklı olun ve bacaklarınızı uzatmak için bu fırsattan yararlanın. En yakın parka gidin, iyi bir gözetleme noktası arayın ve uzaklaşmaya başlayın. Çevrenizdeki binaları kullanın. Daha önce dikkat etmediğiniz büyük pencerelere dikkat edin. Yansımalar aracılığıyla bile hayatın etrafınızda nasıl devam ettiğini görün. İçinde olun ve katılın.

Farklı Realiteler

O havuzdaki su gibi hareketsiz kal. Kendinizi sabit bir yüzeye koy ve çekiminizi oluşturun. Yansımalar farklı bir gerçekliğe açılan portallar gibi görünebilir ve bu deneyimleri belgelemek size kalmış.

Krediler: qrro, bloomchen, mjrothberg, mikeluntzilla & bnjmn

Dünyayı görmenin sayısız yolu var ve nasıl göründüklerini anlamanıza yardımcı olacak kameranız yanınızda. Gerekirse fotoğraf kurallarını deneyin ve bükün. Kimse seni durduramayacak ve ne kadar heyecan verici olabileceğini anladıktan sonra onlara izin vermeyeceksin.

Kendini Yakalamak

Warhol yaptı. Vivian Maier yaptı. Stanley Kubrick yaptı. Neden biliyormusun? Çünkü eğlenceli ve beğendiler.

Krediler: kleinerkaries, ariannapaloma, blackkiwi, dakadev_pui, deltone24 & fadjaradiputra

Her yerde bulunan ayna otoportresi onlar için yeterince iyiyse, yapmamanız için hiçbir neden yok. Bir ayna ile çekilen otoportre, her fotoğrafçıya doğal olarak gelir. Kendinizi ifade edin ve kendiniz olun. Bir hatıra olarak kendi fotoğrafınızı çekme şansını kaybetmek istemezsiniz.

Bunu yaparken, sadece aynalara odaklanmayın. Deneyebileceğiniz başka yansıtıcı yüzeyler de var. Hayal gücünüzü kullanın ve kendi portrenizi istediğiniz gibi oluşturun.
---

Son zamanlarda yansımaların fotoğraflarını çekmeyi denediniz mi? Aşağıdaki bağlantıyı yorumlayarak bize çekimlerinizi gösterin. Filmde yakalanan yaratıcı yansımaları görelim!

cheeo tarafından, 2021-06-15 tarihinde ve #kültür #insanlar başlığında yazıldı.
Lomography Türkiye tarafından çevirildi.

Daha İlginç Makaleler