Mini La Sardina Rehberi

La Sardina, analog serimizin en favori kameralarından biri. Kompakt bir boyuta ve bir dizi ilginç tasarıma sahip olan La Sardina, adından da anlaşılacağı gibi, bir sardalya kutusu şeklindedir. Gelin La Sardina ile neler yapabileceğimize bakalım!

Krediler: aycnkrts

Film Takma

La Sardina ile fotoğraf çekmek için bir 35mm filme ihtiyacın var. Merak etme diğer Lomography fotoğraf makinelerinde olduğu gibi filmi takmak gerçekten çok kolay.

Krediler: aycnkrts

Odaklama

La Sardina çok basit iki odaklama ayarına sahip. Bu ayarlar, lens halkasının üzerine konumlu ve her fotoğraf çekeceğin zaman, çekeceğin objeyle arandaki mesafeyi dikkate alman gerekiyor. Eğer çekeceğin obje 0.6m ve 1m arasında bir mesafedeyse lens halkasını sağa çevirerek 0.6~1m ayarını, 1m ya da daha uzaktaysa lens halkasını sola çevirerek 1m~sonsuz ayarını kullanmalısın.

Krediler: aycnkrts

Enstantene Ayarı Yapma

Çoğu Lomography fotoğraf makinesinde olduğu gibi, La Sardina'da da seçebileceğin basit ayarlar var. 'Normal' çekim modu (1/100 saniye deklanşör hızı) ve Bulb (uzun pozlama) arasından seçim yapma seçeneğiniz var.

Krediler: endorphin, renaishashin & ccwu

Çoklu Pozlama Yapma

Eğer vizörün önünde konumlu ayarları kontrol edersen, B/N ayarlarının yanında MX(çoklu pozlama) ayarını da göreceksin. Üst üste fotoğraflar çekerek yaratıcı kareler yakala!

Krediler: aycnkrts

Renkli Flaş Filtreleri

La Sardina'nın flaşında maksimum kontrol sağlayabilmen için 3 farklı uzaklık ayarı vardır (1.6m/1.2m ve 0.6m mesafelerinden birini seç). Kırmızı, sarı, yeşil ve beyaz filtreleriyle eğlenceli bir deneyim yaşa!

Krediler: aycnkrts

Gerçekten yaratıcı bir potansiyel taşıyan bu mütavazı kamerayla derinlere dal ve emin ol, kullanmak hiç zamanını almayacak. Farklı şeyleri denemekten korkma ve bırak La Sardina seni kendi dünyasına sürüklesin. Sen de bir La Sardina'ya sahip olmak istersen online dükkanımıza bekleriz!

aycnkrts tarafından, 2021-11-27 tarihinde ve başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler