2023'te Çekim Yapacağınız Yerlerin Şerefine!

Yeni bir yılın başlamasıyla birlikte,her zaman o heyecan duygusunu doruklarda hissederiz. Dört gözle bekleyeceğiniz pek çok şey ve yolunuza çıkabilecek pek çok yeni olasılık var. İster 2023'te yeni yerler keşfedin, ister tanıdık sosyal etkinliklerde kameranızı aktif kullanmak için gücünüzü toplayın, burada fotoğrafçılık pratiği yapabileceğiniz birkaç tatlı fikrimiz var.

Harekete Geç

Krediler: mackiechartres, oukrid, trankhoinguyen, reizueberflutung, pmonroe, vicuna, zlatex & calfaroz

Dünyanın en yaygın yeni yıl kararı muhtemelen kilo vermek veya formda kalmaktır. Bu karara bağlı kalmanızı sağlamanın bir yolu, onu fotoğrafçılığınız için yeni bir konu olarak kullanmayı denemektir. Bu yeni sporlar ve aktiviteler sizi konfor alanınızın dışına çıkaracak ve size sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda yaratıcı olarak da yeni bir şeyler deneme şansı verecek. Egzersiz aralarında fotoğraf çekmeyi denemek için ilginç bir fikir olabilir. Spor fotoğrafçılığı, yüksek deklanşör hızı ve zoom lensleri gerektirir, ancak gerçekten eğlenceli çekimler elde etmek için ayarlarınızla, film stoklarınızla ve hatta elinizdeki lenslerinizle her zaman oynayabilirsiniz.

Doğada Yürüyüşe Çık

Krediler: sophiabermuda, ericnie, matematica_sentimental, 29121993, rikito, stratski, schwarzesauge, mackiechartres & alex_pellicer

Doğayı baz alan aktiviteler açısından çevrenizin sunduğu olanaklardan yararlanın. Parklara, plajlara ve dağ yollarına erişiminiz varsa, doğada biraz zaman geçirmeyi deneyin. Bu geziler sadece ruh sağlığınız için harikalar yaratmayacak, aynı zamanda manzara ve doğa fotoğrafçılığında kendinizi test etme fırsatı da verecektir. Alacağınız güneş ışığı miktarı ile düşük ISO'lu bir film getirmek size nefes kesici sonuçlar verecek ve LomoChrome Turquoise or Lomography Redscale gibi filmleri denemek her kareyi bambaşka bir dünyaya çevirecektir.

Müzikle Seninle Güzel

Krediler: aka_papu, missxparamount, muf, rockisdead, schapman, ioann, ll_fdtv & rocket_fries0036

İster en iyi arkadaşlarınızla samimi bir kutlama yapıyor olun, ister dolu dolu bir müzik festivaline katılıyor olun, kameranızı yanınızda taşımak her zaman harika bir fikirdir. Bir gece hayatı fotoğrafçısı olarak,eğlenceyi kaçırmadan kullanımı kolay bir kamera kullanmak daha kolay olabilir. Arada bir şeyler çekmek için kameranızı çıkarmak, dışarıda geçirdiğiniz gecelerde harika anları yakalarken hala eğlenebileceğinizden emin olmanın kesin bir yoludur.

Lomography Fisheye No:2 Black , LomoAparat ve Simple Use Camera gibi fotoğraf makineleri, düşünmeden çekim yapmanızı sağlar. Bunun yanında utangaç olmayın! Parti sırasında insanlara portrelerini çekip çekemeyeceğinizi sorarak yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Güzel bir fotoğraf çekmekten daha fazlası, sizinle aynı müziği seven yeni arkadaşlar edinmektir!

Şehrinizde Turist Olun

Krediler: crlssison, why-yu, apollozdy, fisheyemary, rewd, hughlin, velvet-daddy, sadwey, norbi & zekiphone

Bir şehirde uzun yıllar yaşayabilir ve yine de tüm sırlarını göremeyebilirsiniz. Bunu birkaç ay yurtdışında Tokyo'da yaşadığımda bizzat yaşadım ve Japon arkadaşlarım benim aracılığımla keşfettikleri her yere hayran kalacaklardı. Uzun süre aynı yerde yaşamak bizi konfor alanımıza hapsedebilir. Turist merceğini takıp daha önce hiç bulunmadığınız yerleri ziyaret etmek her zaman ilginç bir fikirdir. Şehrin öbür ucundaki o gizli bara ya da o uzaklardaki restorana gitmek, hatta bilmediğiniz bir semtte dolaşmak, bu deneyimler bölgenize yeni bir hayat getirebilir. Uzun pozlamalar, panoramalar ve hatta yeni bir film formatı denemek, şehrin bu yeni bölgelerini keşfederken fotoğraflarınızı daha da akılda kalıcı hale getirebilir.

Beni Eve Götür

Krediler: preythemadness, raintoday, tracyvmoore, pedroslav, aneinander_vorbei, packinglight, armantrio & mahoney66

Son olarak, bazen eve gitmek, yeni yıla devam etmemizi sağlayan bir şeydir. İçinde yaşadığımız hızlı tempolu dünyayla birlikte, ailemizi unutmaya veya sevdiklerimizle vakit geçirmeye eğilimli olduğumuz zamanlar vardır. Eve dönüş yolculuğuna çıkmak ya da sadece ailemiz dediğimiz insanlarla vakit geçirmek, yenilenmenin ve gelecek yıla hazır olmanın güzel bir yoludur. Eski ayak bastığınız yerde her şeyin nasıl değiştiğini görmek, eski arkadaşlarınızı ve tanıdıklarınızı yeniden ziyaret etmek veya en iyi arkadaşlarınızla bir gün geçirmek, yılın geri kalanında arada bir yapmaya çalışmamız gereken bir şeydir. Bu anları filme alabilmek, gelecek için bir hazine olacak ve bu insanlara ve yerlere dönüp bakmak için harika bir yol olacak.

Önümüzdeki yıl, tüm Lomography Topluluğunu bekleyen pek çok heyecan verici şey var. Seuss'tan alıntı, "Harika Yerlerden ayrıldınız! Bugün sizin gününüz! Dağınız sizi bekliyor. Öyleyse yolunuza devam edin!"

Herkese Mutlu Yıllar ve harika bir yıl geçirin!


Peki sizin 2023 için planlarınız neler? Aşağıya yorum yapın ve gelecek yıl için hedeflerinizi paylaşın!

rocket_fries0036 tarafından, 2023-01-30 tarihinde ve #kültür #lokasyonlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler