Yaratıcı Fikirler Enstitüsü: Social/Ist 2012

Sosyal Medya Günü salonlardan sokağa taştı; Yaratıcı Fikirler Enstitüsü, Galata Kulesi’ni Twitter’a dönüştürdü!

Krediler: lisamariesimpson

“Galata Kulesi dikey, Twitter Timeline’ı da; e neden yapmayalım ki?” diye yola çıkan Yaratıcı Fikirler Enstitüsü gençleri yanlarına abilerinin, ablalarının desteklerini de alıp Sosyal Medya Günü’nü alışılmışın dışında kutladılar.

Krediler: lisamariesimpson

Ahu Özyurt’un koordinatörlüğünde, #nukleereevet ve #nukleerehayir hashtagleri kullanılarak nükleer konusunun konuşulduğu bu gecede önemli isimler de gerek fiilen gerek Skype aracılığıyla oradaydı.

Krediler: lisamariesimpson

Gecenin diğer önemli konusu ise özgür vatandaş haberciliği 140 journos ’un yapmayı planladığı yeni uygulamasının tanıtılmasıydı. Bağışlarla gerçekleştirilecek olan bu projede yardımseverlerden gelen miktar projenin gerçekleşmesini sağlayacak miktara ulaşmazsa tüm yardımlar sahiplerine geri iade edilecek.

Tarafsız habercilikte benim de tuzum olsun, bu proje gerçekleşsin derseniz: Tık tık

✘ Vimeo: http://vimeo.com/46061780
Bu gecede Lomography olarak biz de yaratıcı komşularımızın yanındaydık.

Sosyal Medya Günü’nden ziyade biraz da Yaratıcı Fikirler Enstitüsü’nden bahsedecek olursak, onlar kendilerini şu şekilde tanımlamışlar:
“Yaratıcı Fikirler Enstitüsü, 2010 yılından beri faaliyet gösteren Galata, İstanbul merkezli bir yaratıcı profesyoneller ağıdır. Enstitü; proje bazlı deneysel çalışmalar yaratmak amacıyla bir araya gelen tasarımcı, mühendis, mimar, müzisyen, yazar, oyuncu, koreograf ve akademisyen gibi farklı disiplinlerden pek çok yaratıcı profesyonelden oluşmaktadır. Geleneksel anlayışa eleştirel bir yaklaşımla bilgiye, tasarıma ve sanata erişimin kolaylaştırılmasını savunan Yaratıcı Fikirler Enstitüsü, bu ilkeden hareketle kamusal alan kullanımı üzerine projeler geliştirmektedir. Disiplinlerarası ağ yapısı üzerinde çalışmak isteyen, mesleği veya ilgi alanı bir yaratıcı süreç içeren herkes Yaratıcı Fikirler Enstitüsü ağına katılabilir. Daha fazla bilgi için, info@yaraticifikirlerenstitusu.com”

Krediler: lisamariesimpson

Bir grup üniversite öğrencisi arasında başlayan oluşum bugün birçok meslek grubundan ve geniş bir yaş aralığından üyelere sahip. Enstitünün kar amacı yok. Hiçbir etkinlikte kazandıkları herhangi bir miktar yok. Enstitüye dahil olanların aldığı herhangi bir maaş, ücret de yok. Burada size ‘sen şunu şunu yapacaksın, görevin bu’ denmiyor. Herkes yatkın olduğu işi, yapmak istediği işi alıyor. Ve herhangi bir patron işçi sınıfı da bulunmamakta.

Enstitü, Galata’da St. Pierre Han’da ikametkah ediyor. Burayı da kendilerine Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel sağlamış. İstediğiniz zaman kendilerini ziyaret etmeniz mümkün. Kapıları herkese açık.

Eğer yaratıcı bir fikriniz varsa fikrin para getirip getirmeyeceği gibi şeyleri düşünmeyin; onlara sadece ‘benim bir fikrim var’ deyin.

Social/Ist Fotoğraf Albümü

Yaratıcı Fikirler Enstitüsü
Yaratıcı Fikirler Enstitüsü Facebook Sayfası
Yaratıcı Fikirler Enstitüsü Twitter Sayfası

lisamariesimpson tarafından, 2012-07-04 tarihinde ve #haberler #galata #yaraticifikirlerenstitusu #sosyalmedyagunu başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler