Negatiflerinizi Ucuz Yoldan Dijital Ortama Aktarın!

Pencereniz var mı? Peki ya biraz bant ve bir dijital kameranız? Cevabınız olumluysa, negatiflerinizi “Getto Tarama” yöntemi ile dijital ortama aktarabilirsiniz!

Sadece şunlara ihtiyacınız olacak:

1. Negatif filmleriniz
2. Biraz bant
3. Dijital kamera; tercihen bir DSLR ve bir macro lens.
4. Fotoğraf işleme yazılımı yüklü bir bilgisayar.

Tek yapmanız gereken banyo edilmiş negatiflerinizi en uç kısımlarından doğrudan ışık alan bir pencerenize, havanın aydınlık olduğu bir günde yapıştırmak. Filmizini yapıştırdıktan sonra farkedeceksiniz ki, dışarıdan alacağınız ışık saf beyaz olmayacak, dışarıdan bir çok farklı renkte ışık filmelrinizin üzerine vuracak; çimenlerden yeşil, binalardan kahverengi, gökyüzünden mavi. Bu, “Getto Tarama” sürecinde ortaya çıkan özel efektlerin de sebebi olacak. Negatifinizi pencereninin farklı yerlerine yapıştırarak ve kamerayla çekim yapacağınız açıyı değiştirerek farklı efektler elde edebilirsiniz!

Daha sonra tek yapmanız gereken dijital kameranız ile negatiflerinizi kadraja alarak, objektifinizi olabildiğince yakından filminize odaklamak. Bir DSLR kullanıyorsanız manual focus yapmanızı, kompakt kamera kullanıyorsanız “Macro” moduna geçmenizi tavsiye ederim.

Daha sonra fotoğraflarınızı “Adobe Photoshop” veya benzeri bir fotoğraf işleme programına aktararak “Negative” veya “Invert” efekti ile negatiflerinizin negatiflerini almanız gerekmekte. Çok farklı renkler ve efektlerin oluştuğunu göreceksiniz; beğendiğiniz noktaya ulaşana kadar “Curve” ve kontrast ayarlarıyla oynayarak daha tatmin edici sonuçlar elde edebilir, veya isterseniz ortaya çıkan sonuçları oldukları gibi, çarpıcı ve garip bir halde bırakabilirsiniz. Size kalmış!

Siz de “Getto Tarama” yöntemini evinizde deneyerek en ucuz ve basit yoldan negatiflerinizi dijital ortama aktarmayı denedikçe deneyiminizi arttırabilir, zamanla daha iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz! İyi şanslar!

falsedigital tarafından, 2011-12-30 tarihinde ve #donanım #dersler #weird #film #35mm #tips #window #experiment #tape #colorful #playing #scanning #tipster #ghetto #funky #scan #turkish #quickie-tipster #varying #tarama #getto #dijital başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler