Aqua Pix 35mm Sualtı Fotoğraf Makinası İncelemesi

Bence en basit fotoğraf makinalarından biri! Sadece bak ve çek Hatta su altında. Daha kolay olamazdı. Aqua pix.

Geçenlerde, tatilde kullanmak için su geçirmez bir fotoğraf makinası almaya karar verdim. Bu nedenle, internette araştırma yapmaya başladım ve küçük, eğlenceli ve bir o kadar ucuz bu şeyi buldum. Her zaman yaptığım gibi, bu fotoğraf makinası ile çekilen fotoğrafları gözden geçirdim ve oldukça etkilendim. Sonra bir tane sipariş ettim.

Makina sadece iki parçadan oluşuyor. Bunlardan biri fotoğraf makinasının kendisi ve diğeri de sualtı koruyucusu. Koruyucu çıkarılabilir ve makina normal 35mm fotoğraf makinası olarak kullanılabilir.

Herhangi bir ayarlama için endişelenmenize gerek yok, çünkü bütün ayarlar sabitlenmiş. Diyafram sabit (f:9 olduğunu düşünüyorum), enstantane sabit (1/100 sn. olduğunu düşünüyorum) ve 28mm plastik bir odaklama lensi mevcut. Geniş açı lensi, f:9 diyaframı ve sabit odaklaması sayesinde, bulanık etkisi sağlamak için makinayı kasıtlı olarak sallamadığınız sürece, asla bulanık fotoğraflar almazsınız.

Makina tüy kadar hafif. Herhangi bir cebe (hatta kotunuzun cebine) girebilecek kadar küçük (102 X 35 X 72mm). Bu nedenle, makinanın yanınızda olduğunu kolayca unutabilirsiniz!

Üretici, makinanın 3-4m suyun altında kullanılabileceğini iddia ediyor ama ben henüz denemedim.
Fotoğraf makinasını Fuji Sensia 200 (tarihi yeni geçmiş) ile denedim ve onu güneşli bir gün (100 ASA film kullanılmış olabilir) için çapraz banyo (cross process) ile geliştirdim ve çok bulutlu bir gün için Capital 400 (renkli negatif, çok bayat) evimde düzenli kullandığım siyah beyaz kimyasallarıyla çapraz banyo yaptım ve siyah beyaz film gibi taradım. Bu güne kadarki sonuçlardan oldukça memnunum ve ışık durumuna göre doğru ASA’yı seçerseniz makina, etkin bir şekilde kullanılabilir gözüküyor.

Onu su altında deneme şansım olmadı ama karada verdiği izlenime uyan harika sonuçlar alacağımı umuyorum. İlk fırsatta onunla su altında çekmeyi deneyeceğim ve çektiğim fotoğrafları sizinle paylaşacağım.

Eğlenin!

smbilgin tarafından, 2012-03-25 tarihinde ve #donanım #wide-angle #underwater #35mm #review #point-and-shoot #focus-free #waterproof #aqua-pix başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler