Paris, sanat ve kültürün şehri

Paris’te olduğunda, sanatı bulmak için çok uzağa gitmene gerek yok gerçekten. Bu benim Paris’e ikinci gelişim. Ama maalesef, bu sefer uzun süre kalamadım. 13 saatlik uçuşumdan önce, çevreyi keşfetmem için yalnızca bir öğleden sonram vardı.

Otelimin ücretsiz olarak verdiği haritaya bakarak, otelimin bulunduğu 17. bölgeyi gezmeye ve bu bölgenin sunduğu görülecek yerlerde eğlenmeye karar verdim.

17. bölge hakkında bilmeniz gereken ilk şey, tam olarak bir turist yeri olarak bilinmediğidir. Arc de Triomphe’un (Zafer Anıtı) hemen kuzeyinde yer alan bölge en iyi ve en zengin yerlerden biri olarak kabul edilir. Bana bu bölgenin yarısının ticari şirketlerden diğer yarısının ise lüks konaklama yerlerinden oluştuğu söylenmişti.

Ama benim dikkatimi çeken binaların mimari yapısı ve ticari firmaların sanatı kullanma şekliydi ve bu, sanatın nasıl Paris kültürünün içine işlemiş olduğunu çok iyi gösteriyordu.

Burada benim çektiğim birkaç fotoğraf var.

<kapılar, kapı kolları ve kapı tokmakları>
<çeşme>

Fotoğrafların geri kalanı için Paris albümüme bakabilirsiniz.

uncle_jay tarafından, 2012-03-29 tarihinde ve #lokasyonlar #buildings #slide #expired #olympus #location #arts #architecture #xa #golden-half #paris #exhibition #france #xpro #cross-processed #hotels #art-and-culture #fujicrhome-provia-400x #lomography-cn800 başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler