Redscale 100/120: Filmin Kırmızı Dünyası

Kırmızı tonlarında fotoğraf istediğimde, genelde Lomography Redscale XR filmi tercih ediyordum. Bu sefer ise, Redscale 100’ü kullanmaya karar verdim. İyi ki de öyle yapmışım! Kış aylarında bile canlı kırmızı sonuçlar aldım bu film sayesinde.

LC-A 120 ile çekildi.

Lomography Redscale 100 ISO 120 3'lü Paket Film, kış aylarında sıkça tercih ettiğim bir film değil aslında, ama sürekli farklı şeyler denemek istediğim için, 2012 Aralık bayatı olan bu filme bir şans daha vermek istedim. İyi ki de öyle yapmışım, sonuçlar beni gerçekten şaşırttı!

LC-A 120 ile çekildi.

Bu filmi ilk olarak pozometresi olan ve yeni satın aldığım LC-A 120 ile denemeye karar verdim. LC-A 120’de filmin ISO değerini girdiğimde, pozlama süresinin otomatik olarak hesaplanacağını bildiğimden, ilk denememde için rahattı. Aşağıdaki fotoğrafları, bu yılın ilk workshop’u olan Analog Aşk workshop’u sırasında, oldukça güneşli bir havada çektim. Fotoğrafların bir çoğunda makinem 100 ISO ayarındaydı, olması gerektiği gibi. Ancak, arada bir çoklu pozlama denemesi yaparken ISO değerini 200 ISO’ya alıp, birkaç fotoğrafta makinemi o ayarda unuttum. Buna rağmen, fotoğraflarımda canlı kırmızı tonları ağır bastı ve oldukça parlak sonuçlar elde ettim.

LC-A 120 ile çekildi.

Arada merveengin ile konuşurken, “bu sonuçlar acaba bir LC-A mucizesi mi?” diye düşündük. O yüzden net bir kanıya varmadan, Lomography Redscale 100 ISO 120 3'lü Paket filmi bir de Diana F+ Chamonix ve Diana Cam Lens ile kullanmaya karar verdim. Diana ile çektiğim fotoğraflar ise Ocak ayı ortasındaki Roma tatili sırasında çekildi. Sonuçların tamamı LC-A 120 kadar parlak çıkmadı, çünkü Roma’da hava, ilk denememde olduğundan çok daha kapalı ve bulutluydu. Yine de oldukça keskin kırmızılar elde ettim. Bu sefer fotoğrafların hepsini enstantane N ve diyaftam bulutlu ayarında çektim. Zaten bu ayar, benim Diana için kış aylarında kesin kullandığım ayar! Çok gölgeli dar sokaklarda kullanmadığım sürece, Diana sonuçları da beni kesinlikle mutlu etti.

Diana F+ Chamonix ve Diana Cam Lens ile çekildi.

Sonuçta, 100 ISO filmi bile, makinemin ayarlarını ve ortamın ışığını kontrol ettiğim sürece, rahatça kullanabileceğimi gördüm. Ayrıca uzun süredir kullanmadığım bir filmle, değişik ve güzel sonuçlar almanın mutluluğunu yaşamış oldum!

nural tarafından, 2015-02-10 tarihinde ve #donanım #film #review #redscale #diana #next #kirmizi #deneme #lc-a-120 #diana-cam-lens başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler