LomoAmigo Petzval : Justine Jugnet

Justine Jugnet Fransız, Lyon’da yaşayan ve moda fotoğrafçılığına bayılan bir fotoğrafçı. Paris’te çekimler yapmak için geçenlerde Petzval aldı. Bu çok özel röportajda Justine Jugnet hakkında daha fazla bilgi edin ve etrafındaki dünyayı nasıl fotoğrafladığına bir göz at.

İsim: Justine Jugnet
Şehir: Lyon
Fotoğraf Makinesi: Nikon D800
Website: www.justinejugnet.com

Merhaba Justine! Lomography topluluğuna kendini biraz tanıtır mısın?

Merhaba! Chalon sur Saône’den geldim. Condé School (özel bir sanat ve tasarım okulu)’da iki sene eğitim gördüm. Şu anda Lyon’da yaşıyorum ve Studio le Carré ile çalışıyorum. Moda fotoğrafçılığına bayılıyorum. Ayrıca stüdyo sayesinde bir sürü yer keşfediyorum.

Kariyerine 20 yaşındayken başladın. Neden ve nasıl bu mesleği seçtin?

Fotoğrafçılığı, bir sanat okulunu ziyaret ettiğimde şans eseri keşfettim. O zamanlar gerçekten ne yapabileceğim ya da hangi dersi seçebileceğimi kesinlikle bilmiyordum. Sonunda, fotoğrafçılık branşı olan bir sanat okulunu ziyaret ettim ve burada eğitim görme fikrini sevdim. Fakat iki yıl sonra okulu, Etienne Ruggeri ve Diego Quagliotti ile çalışmak ve Studio le Carré’ye katılmak için bıraktım. Hala bunun bir parçasıyım.

Bir fotoğrafçı olarak bu işten beklediğin şey neydi?

İşimden umduğum şey, hiç sıkılmamış ve asla da sıkılmayacak olmam. Yaptığım işin herhangi bir rutini yok. Her gün farklı şeyler yapıyorum: İnsanlarla tanışıyorum, ulaşacağım yeni hedeflerim ve aşacağım zorluklar var…

Etkilendiğin ve ilham kaynağın olan kişiler kimler (sanatçılar, fotoğrafçılar…)?

İlham kaynağım olan belli bir sanatçı yok. Etrafımdaki her şeyden ilham alabilirim, sokaktan ya da internetten mesela…

Reklam fotoğrafçılığı, portre ve moda fotoğrafçılığında aktifsin. Peki favori bir objen var mı?

Basitçe, kadın güzelliğine vurgu yapmayı seviyorum. Yüzü ya da vücudu olabilir. Erkek fotoğrafları çekmeyi de seviyorum ama karakterlerini yansıtmaya çalışırken, kadınlardaki gibi aynı duygusal hissi duyamıyorum.

“Sensitive Soul” adlı projenden kısaca bahsedebilir misin?

“Sensitive Soul,” “kapalı portreler” temalı, gözlerin ifadelerinin ve duygularının, fotoğrafın kalbinde olduğu bir seri. Hedefim, ruhun içine girip kişisel ifadeyi gözlerine yansıtmak. Bu portre serisinin en önemli iki noktası, hisler ve tansiyon.

Hadi biraz Petzval hakkında konuşalım. Bu lensle fotoğraf çekmek nasıl bir deneyimdi?

Lensi ilk aldığımda “VAY CANINA süper bir şey” dedim. Çok güzel, altın bir lens! Ve eminim ki, insanlar onu gördüklerinde denemek isteyeceklerdir. Keşke bu özel lense daha uzun süre sahip olabilseydim, çünkü birazcık meşguldüm. Geri vermek zorunda olduğum zaman müthiş mutsuzdum.

Çektiğin fotoğraf serisinden biraz daha bahseder misin? Favorin olan fotoğraf hangisi?

Özel bir çekim ayarlamadım, çünkü böyle bir şey ayarlayabilmek için pek vaktim yoktu. Ama sanırım, Parisli haftamın bir bakışı oldu daha çok. Daha önceden tanımadığım Julie ve Louise’in fotoğrafları ve sevgili arkadaşım Solenne’nin fotoğrafları var.

Şu anda Petzval’i seninle birlikte götürebilsen, nereye gitmek istersin? Bu lensle çekim yapmak istediğin, bildiğin özel yerler var mı?

Tüm renkleri ve büyülü ışıkları ölümsüzleştirmek ve bunları lensimden görebilmek için Marrakesh’e geri dönerim.

Petzval’i ilk kez kullanacaklar için tavsiyelerin var mı?

Onlara, bu lensi çok fazla kullanmalarını, bütün dünyayı fotoğraflamalarını, her yere ama her yere götürmelerini, egzersiz yapmalarını ve lensi daha iyi tanımalarını tavsiye ediyorum. Arkaplana dikkat edin: arkada ışıklar ya da renkler olmak zorunda, çünkü bu lens bunun için yapıldı.

Ve 2015 için projelerin neler?

Studio le Carré’deki işlerimi geliştirmeye devam etmek ve şahsi işlerime yoğunlaşmak istiyorum.

Röportaj ve güzel fotoğraflar için çok teşekkürler Justine! Justine’nin daha fazla çalışmasını görmek için websitesini ve Facebook sayfasını takip et.

2015-03-26 #insanlar #lomoamigo

Daha İlginç Makaleler