Melanie Martinez ile Dollhouse

Melanie Martinez birçok yeteneği olan bir kadın. Sadece bir şarkıcı ya da söz yazarı değil, aynı zamanda turne hayatını eşsiz şekilde fotoğraflayan tutkulu bir fotoğrafçı. İşte şimdi Dollhouse Turnesi’nden özel anları ve kafasının nasıl işlediğini paylaşma zamanı.

Bir fotoğrafın binlerce kelimeye eş değer olduğunu söylerler. Peki ya bir sanat koleksiyonu, sanatçının açıklayış tarzı olmadan nedir? Bize biraz fotoğraflarının odak noktasından bahseder misin?

Aslında normalde ne çekeceğimi planlamayı seviyorum ama tur sırasında o kadar çok şey olup bitiyor ki, ilerde hatırlamak istediğim anları fotoğraflayarak yakalamaya karar verdim. Fotoğraflara bakmak, turun ne kadar özel olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Ep ile olan 3 turumdan 2.siydi. Beraber çalıştığım çocukları çok seviyorum, bence tanıdığım en yetenekli ve çalışkan insanlar. Bu fotoğraflar benim için çok özel çünkü aynı zamanda benim için aile fotoğrafları.

Bize biraz daha turdaki deneyimlerinden bahsedebilir misin? Aklından hiç çıkmayan bir an var mı?

En iyi anlardan bir tanesi San Francisco’ya gittiğim zamandı. Yedi yıl boyunca internetten tanıdığım, Karli isimli arkadaşımla tanıştım. Ben ve çocuklar gösteriden sonra onun mekanına gidip takıldık ve ona dövme yaptırdık. Bacağımda bir süt kutusunun dövmesi var.

Bu dijital çağla birlikte aynı zamanda iPhone’ların ve instagram’ın kolaylığı sayesinde anlık zevkler de ortaya çıktı. Filmle çekim yapmak nasıldı? Hala analog fotoğrafçılığa tutunmaya çalışanlar için tavsiyelerin ya da tüyoların var mı?

Bu turda filmle çekim yapmak gerçekten harikaydı. Lomo’yla çektiğim her şeyden daha fazla ilham alıyorum. Kaliteyi değiştiremezsiniz ya da ne kadar uygulama kullanırsanız kullanın, efektler ekleyip yeniden yaratamazsınız. Filmle çekim yapmak isteyenlere önerim, biraz zaman ayırmaları ve her çektiklerini iyice düşünmeleri. Fotoğraflara tekrar baktığımda zaman ayırmadığım için her seferinde pişman oluyorum

Müziğini bu kadar muhteşem kılan ne? Kariyerindeki ilerlemeler için neler planlıyorsun? Hala dilek listende gerçekleşmesini beklediğin büyük hayallerin var mı?

Yazmaya devam etmek ve gösterilerde yer almak istiyorum. Daha önemlisi deneyimlerimden bir şeyler öğrenmeye devam etmek ve bir sanatçı olarak yetişmek istiyorum. Diğer sanatçılar için yazmak, erkek arkadaşımla bir fanzin çıkarmak, giyim üzerine bir şeylere başlamak, fotoğrafçılıkla daha çok ilgilenmek istiyorum ve daha çok müzik klibi çekmek istiyorum. Kendimi sanatla ilgili her dalla ifade etmek istiyorum.

Dünyayla ilgili bir şeyi değiştirebilecek olsaydın bu ne olurdu?

SİVRİ SİNEKLER. SEBZELER.

Alışılmadık yollardan hayallerinin peşinden giden genç sanatçılara tavsiyen var mı?

İçgüdünle hareket et ve unutma hayatında ya da kariyerinde hiçbir sınırlama ya da duraksama yok. Hep büyüyeceksin ve fikirlerin de her zaman değişecek. Hatalarından bir şeyler öğrenmeye devam et ve mutsuzluğunu ya da öfkeni sanatın için kullan.

Melanie Martinez, harika stiliyle uyum sağlaması için turda yanına Diana Mini Double Rainbow'unu aldı. Onunla ilgili Facebook'tan, Twitter'dan, Instagram'dan ve internet sitesinden. daha çok bilgi edinebilirsin.

mindofmyra tarafından, 2015-05-11 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.
serra8 tarafından çevirildi.

Lomography Diana Mini & Flash Half-frame & Square Camera

Diana Mini 35mm filme rüyamsı, lo-fi fotoğraflar yaratıyor. Makine ile kare ya da yarım format arasında geçiş yapmak mümkün. Ayrıca Bulb modu ile uzun pozlamalar ve çılgın ışıkla boyamalar da yapmak mümkün.

Daha İlginç Makaleler