LomoAmigo: Yok Öyle Kararlı Şeyler Grubundan Erdem Topsakal

2

Türkiye’de yeni bir akım olan, “zincirleme isim tamlamalı isme sahip alternatif müzik grupları” akımının kocaman bir parçası olan Yok Öyle Kararlı Şeyler’in solisti Erdem Topsakal ile küçük bir röportaj yaptık. Fotoğraf makinesi ile kah grup arkadaşlarını yerlere gömen, kah Caterpillar macerasına katılan Erdem, Fisheye No.2 deneyimini sıcacık ve çok samimi bir şekilde bizimle paylaştı.

Fotoğraflar, Erdem Topsakal tarafından Fisheye No.2 ile çekildi.

Merhaba Erdem, Lomography topluluğuna kendini tanıtır mısın?
Merhabalar, ben Erdem Topsakal. Yok Öyle Kararlı Şeyler grubunda şarkı yazıp, mikrofona bağırıyorum. Aynı zamanda, freelance olarak grafik tasarım ve yazarlık konusunda çalışmalar yapıyorum. 26 yaşındayım ve özünde iyi biriyim.

YÖKŞ ile yeni tanışanlar için yaptığınız müziği biraz anlatır mısınız?
Batının iyi yanlarını alan rock müzik yapıyoruz. Tarz olarak güzel Türkçe sözlü, iyi anlamda alternatif müzik icra ediyoruz. 1.5 albümümüz var ve 2. profesyonel albümümüz için bu yaz tekrar stüdyoya giriyoruz.

Fotoğraflar, Erdem Topsakal tarafından Fisheye No.2 ile çekildi.

Turnenizde Fisheye No.2 kullandınız. Onunla çekim yapmak nasıl bir deneyimdi?
Daha öncesinde arkadaşlarımda görüp, “Aa o ne? Bakayım!” diyerek tüm filmi bitirdiğim bir makineydi kendisi. Herkesin gündelik yaşamında tecrübe etmesi gereken bir ürün Fisheye No.2. Görür görmez insanın içi ısınıyor ve dünyaya levrek gibi bakmanın keyfine varıyorsun.

Çektiklerin arasından en çok hangi fotoğrafı sevdin?
Antalya konserine giderken yolda çektiğim grup selfieleri favorilerim arasında. Instagram’a koydum fotoğrafı, kapış kapış gitti!

Fotoğraflar, Erdem Topsakal tarafından Fisheye No.2 ile çekildi.

Fisheye No.2’yi kullanırken başına gelen ilginç bir durum ya da eğlenceli bir hikaye oldu mu?
Daha öncesinde analog fotoğraf makinesi kullanmayan neandertal grup arkadaşlarımdan bir kaçının ilk tepkileri çok eğlenceliydi. Çekilen fotoğrafı anında görmek istemeleri, pozu sarmadan defalarca yenisini çekmeye çalışmaları falan aramızda alay konusu oldu. Sonradan alıştıklarında ise makineyi ellerinden alamadım. Yazık kimin davulcusuysa.

Fotoğraflarınızın bir arka plan müziği olsaydı, hangileri olurdu (beş şarkı, isim ve sanatçı lütfen)?
Fotoğrafların etkisine ve kulağımızdaki müziklere bakılırsa, bu 5 fon müziği iyi giderdi diyebilirim;
The Black Keys – Gold On the Ceiling
Arctic Monkeys – R U Mine?
The Doors – People Are Strange
The Handsome Family – Far From Any Road
Alt j – Breezeblocks

Yakın zamanda Bahadır Cüneyt Yalçın’ın Hep Lunapark kitabının içinde Ah Lunapark adlı şarkınızı paylaştınız. Çok sık karşılaştığımız bir durum değil bu, nasıl bir süreçti sizin için?
Albüm lansmanımızı bir “Şarkı Sergisi” ile yaptıktan sonra, kitap şarkısı fikri de kulağımıza hoş geldi. Bir romana soundtrack yazmak alışılagelmemiş bir iş olacaktı. Biz de büyük bir hevesle kitabı okuyup, şarkısını yazıp kaydettik. Şarkıyı Youtube'tan dinleyebileceğiniz gibi, Hep Lunapark kitabının arkasındaki QR kod ile de şarkıya ulaşabilirsiniz.

Bu arada, geçenlerde Koç Üniversitesi Müzik Kulübü ile birlikte Lomography Embassy Store İstanbul’da bir Caterpillar macerasına dahil oldunuz. Sizin için nasıl bir deneyimdi?
Galata’da Koç Üniversitesi Müzik Kulübü öğrencileri ve çok sevdiğimiz Yasemin Mori ile Caterpillar macerası yaşamak çok keyifliydi. İlk kez bu denli enerjik bir ekiple bir arada analog çekim yaptık ve tadı damağımızda kaldı diyebilirim. Çıkan sonuçlar beklediğimizden iyiydi.

Fotoğraflar, Erdem Topsakal tarafından Fisheye No.2 ile çekildi.
MüzikFest’15 için çekilen Caterpillar videosu.

YÖKŞ’ü 2015’in kalanında nasıl projeler bekliyor?
Bol konser ve yeni bir albüm bekliyor bizi. Yeni şarkılarımız epey birikti. En güzel şekilde kaydedip, dinleyenlerimize yeni duygular aktarma amacındayız. Giderek büyüyen ilgi ve sevgiye layık bir albüm hazırlamak istiyoruz.

Şu anda en çok nerede, ne yapıyor olmak isterdin?
Yaz geldiği için güneyde bir şehirde, hem müzik hem tatil yapıyor olmak isterdim. Fakat İstanbul kalabalığında terlemeye devam edip, daha sıkı çalışmamız lazım. Havuzdan ağır çekim çıkıp, kokteylimi yudumlamak isterdim. Fakat Eminönü meydanda, turşu suyu içerek geçecek bu yaz.

Fotoğraflar, Erdem Topsakal tarafından Fisheye No.2 ile çekildi.

Popüler kültüre ait figürlerden en çok kimin fotoğrafını çekmek isterdin?
Thom Yorke ile tanışıp stüdyolarında bolca fotoğraf çekmek isterdim. “Erdem’cim başka zaman, şimdi yoğunuz canım” derse de, Alex Turner ile turnelerine dahil olup sahne arkalarını pozlamak isterdim. Baktım o da açmıyor telefonlarımı, ben de Haluk Levent belediye konserine gidip kendimi pozlardım.

Fisheye No.2 kullananlara ya da yeni kullanacak olanlara birkaç öneriniz olur mu?
Olabildiğince keyfi ve ani kullansınlar. Düşünüp poz kesince, güzel sonuç çıkmıyor. Ha bir de yemeklerini çekmesinler başka ihsan istemem.

Röportaj için teşekkürler Erdem!


YÖKŞ’ü Facebook, Twitter ve Instagram sayfalarından takip etmeyi ve web sitelerini ziyaret etmeyi unutma!

morlice tarafından, 2015-05-26 tarihinde ve #videolar #insanlar #fisheye #lomoamigo #fisheyeno2 #yoks başlığında yazıldı.

Bahsedilen Ürün

Lomography Fisheye No. 2

Lomography Fisheye No. 2

Dünyaya 170⁰ Fisheye distorsiyon ile bak. Fisheye makinemiz standart 35mm film ile çalışıyor. Dahili flaşı ile su altında ya da gece boyu süren partilerde de fotoğraf çekebilirsin.

2 Yorum

  1. nural
    nural ·

    Çok eğlenceli!

  2. heyholou
    heyholou ·

    ooo MüzikFest'ten fotoğraflar gördüm sanki ^^

Daha İlginç Makaleler