Yeni Petzval 58 Bokeh Kontrol Sanat Lensi ile İlk Deneyimler: Natalie Wells

Natalie Wells, İngiltere Lomography topluluğunun en eski üyelerinden birisi ve onu etkinliklerimizde, partilerimizde ve atölyelerimizde her zaman görebilirsin. Yakın zamanda bizden yeni Petzval 58 Bokeh Kontrol Lensi ödünç aldı ve Londra’da bir test turuna çıktı.

Fotoğraflar: Natalie Wells

Bize biraz kendinden bahseder misin?

7 yaşımdayken fotoğrafçı olmak istediğime karar verdim ve o gün bugündür fotoğraf makinesini elimden bırakmadım. Hatta babam bir keresinde şaka olsun diye bir fotoğraf makinesini elime Japon yapıştırıcısıyla yapıştırdı. 2009’da açıldığından beri Lomography’nin Soho’daki mağazasının etrafında takılıyordum, en sonunda bana acıyıp işe aldılar. Şu an Toptan Satış Müdürü olarak görev yapıyorum ve Lomography vasıtasıyla tanıştığım erkek arkadaşımla birlikte, biraz Lomography vaiziyim diyebilirim, tamamen siyahlar içinde ve biraz da korkunç :)

Fotoğraflar: Natalie Wells

Yeni lens ile çekim yapmak nasıldı?

Lensle çekim yaparken inanılmaz zaman geçirdim. Aslında profesyonel portre fotoğrafçısıyım ve Victoria dönemi fotoğraflarına büyük ilgim var, o yüzden Petzval en baştan beri ilgimi çekiyor. Lensi test etmem istendiğinde, portre çekmemem söylendi, bu da beni biraz endişelendirdi. Ama lens kendini ortaya koydu. Kullanımı çok eğlenceli, kolay ve deneysellik için ideal. Bokeh inanılmaz ve en sıradan ortamlara bile rüyamsı, ruhani bir hava katıyor. Lensi kullanıp, balkonumdan lensi gökyüzüne doğrultup, sokak lambasını çekerken bile, etrafımdaki dünyayı tamamen nasıl değiştirdiğini fark edince, elimden bırakamaz oldum. Petzval ile bakınca, her şey çok daha sihirli görünüyor.

Fotoğraflar: Natalie Wells

Bize bu fotoğraflardan bahseder misin?

Çok ürtükücüyüm, cenazeler ve mezarlıklara karşı acayip bir ilgim var, o yüzden bu lensi denemek için en ideal yerin Highgate Mezarlığının ideal mekan olduğunu düşündüm. Ayrıca, lensi şehirdeki en sevdiğim diğer iki mekana da götürdüm: V&A ve Doğal Tarih Müzesi. Tüm işlerimde olduğu gibi, burada da biraz melankoli hissi, önsezi ve tedirginlik var. İlginç gelecek ama lensi yanıma aldığımda hedeflediğim hisler bunlar değildi, ama neyse, Wednesday Addams’ın, pembe yumuşak tavşanların fotoğrafını çekmesini beklemezsin herhalde, canlı olanlar olmayacağı kesin.

hannah_brown tarafından, 2015-08-04 tarihinde ve #insanlar #lomoamigo başlığında yazıldı.

New Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

Tarihi tasarım ile modernizmi birleştiren bu el yapımı lens ile fotoğrafçılığın ilk adımlarını, Rus optikler ile deneyimle, hem de daha önce hiç olmayan bir Bokeh Kontrol Halkası ile birlikte.

Daha İlginç Makaleler