Petzval Sanatçısı - Fotoğrafçı Issa Ng ve Estetik

Fotoğrafçı olarak Issa Ng, portre ve moda fotoğraflarındaki deneyimi ile tanınıyor. Sanat Yönetmeni olarak farklı uluslararası markalarla çalışmasının sonucunda, estetik ve detaylara yönelik çok büyük bir duyu geliştirdi, bunu da işlerine yansıtıyor. Son üç yılda Petzval Lens, onun iş akışının bir parçası oldu ve benzersiz moda fotoğrafları yaratmasında onu destekledi.

İsim: Issa Ng
Şehir: Hong Kong
Facebook Sayfası: ingworkstudio
Kullandığı Makine: Nikon D810

Merhaba, Issa! Okuyucularımıza kendinden bahseder misin?

Ben ingworkstudio'dan Issa, insan fotoğrafları çekmekte uzmanlaşan moda ve reklam fotoğrafçısıyım.

Reklamcılık endüstrisindeki uluslararası markalardaki Sanat Direktörlüğü ve stilistlik görevlerim sayesinde stil, kavramsal uygulama, kompozisyon ve yoğun görüntüleri üzerine güçlü bir his edindim.

Eski aşklarım ve hayatlarım Londra ve Çin, ama artık Hong Kong’da yaşıyorum ve sürekli üzerinde çalışacağım eğlenceli ve heyecan verici projeler arıyorum.

Fotoğraflar Issa NG ingworkstudio Facebook Sayfasından alındı.

Büyük format makineler kullanmaya beş sene önce başladım. İlk Petzval lensimi ise üç yıl önce aldım, 1860’larda Fransa’da üretilen bir lensti.

Petzval 85mm Portre Lensi ile ilgili ilk görüşlerin nelerdir?

Pirinç gövdesi, diyafram plakaları ve odak çarkı ile aynı eski Petzval lenslere benziyor.

Petzval 85mm Portre Sanat Lensi ile çekim yaptıktan sonra bu yeni lens ile ilgili neler düşünüyorsun? Daha büyük formatta fotoğraf makineleriyle çekim yapmakla nasıl farkları var?
Onunla çekim yaptıktan sonra, onun büyük boyutlardaki lenslerde olduğu gibi çok benzer çekim deneyimleri verdiğini söyleyebilirim. Çünkü Petzval’in özellikleri, odaklanma yaparken oldukça dikkatli olman ve yakın merkezi hedef alman. Bu özellikler aynı büyük boyutlarda ki gibi fotoğraf çekmekle aynı.

Petzval 85mm Portre Sanat Lensi ile ilgili en çok neyi seviyorsun?
Modern fotoğraf makinelerini vintage ve modern olarak göstermesi en sevdiğim özelliklerinden. Fotoğraflarına bakıp bir Petzval alabilirim. Büyük boyutlu fotoğraf makineleriyle her zaman her yer de fotoğraf çekemeyebilirsin. Özellikle de yalnızca insanları.

Petzval Lens ile başka neleri çekmek istersin?
Petzval 85mm Portre Sanat Lensi’ni moda işlerini fotoğraflamak için kullanmak isterim, sanırım bu muhteşem görünür!

Elinde hali hazırda olan ya da gelecek diğer fotoğraf projelerin var mı?
Muhteşem bir ekip ve modelle birkaç proje üzerinde çalışıyorum ve yakın zamanda çok kişisel bir projemi LCA-120 ile çekmeyi planlıyorum!


Petzval 85mm Portre Sanat Lensi, efsanevi Petzval Lens’in yeniden üretilen hali. Tüm analog ve dijital Canon EF ve Nikon F bağlantı fotoğraflar makineleri ile uyumlu ve fotoğrafçı ve yönetmenlere benzersiz fotoğraflar ve videolar yaratma olanağını sunuyor. Hemen kendi lensinin siparişini ver ya da daha fazla bilgi edinmek için mikrositemizi ziyaret et.

2015-06-04 #insanlar #lomoamigo

Daha İlginç Makaleler