Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi ile İlk İzlenimler: Rémy Perthuisot

Rémy Perthuisot parıltılı bir odanın girişinde fotoğraf çekiyor. Oda ya da hol doğal ışıkla aydınlatılıyor, köşeler ve arka planda kırılgan bir etki için lekeler var. Bu estetik, Lomography’nin yeni keskin-ve-yumuşak aracı Dagerreyotipi 2.9/64 Sanat Lensi ile birleştirildiğinde ne oluyor? Yavaş, yumuşak-ışıklı öğleden sonra fantezileri.

Bize kendini tanıtır mısın?

Paris’te yaşayan, Fransız bir fotoğrafçıyım. 20 yılı aşkın süredir fotoğrafçılık yapıyorum. Artistik sporlar, portre ve sanat gibi farklı alanlarda çalışmalarım oldu. Şu an, galeriler ve sergiler için kendi kişisel projelerim üzerinde çalışıyorum. Rüyamsı, gizemli bir evrenim var ve özellikle çok feminen bir dünya yaratıyorum. Bazen sanat yönetmeni ya da sinemacı olarak da çalışıyorum.

Bu lensin inanılmaz bir tarihi var, o yüzden çağrıştırma oyununu oynayalım. Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensini ilk gördüğünde aklına ne geldi? Tasarımıyla ilgili en özel şey ne sence?

Sanat tarihi okudum ve fotoğrafçılık tarihi üzerine uzmanlaştım. Lensi görüp adını öğrendiğimde, onu, bu dönemin eski fotoğraf makineleriyle ilişkilendirmeden duramadım: eski karanlık odaların bu lens ile ortaklığı. 19. Yüzyıldan gelen tasarım çok şık ve hem kelimenin tam anlamıyla ve hem de mecazi olarak sana tarihin sayfalarına dalma tutkusu veriyor.

Nelerin fotoğrafları çektin? Çekimlerde hangi fotoğraf makinesini kullandın?

Yumuşaklık ve kadınlık kavramlarının klasik temalarına adanmış, farklı sonuçlar yakalayabileceğim hem iç mekanda, hem e açık alanlarda çekimler planladım. Çok yaygın olarak kullanılan bir makine olan Canon 5D Mark III ile yaptım çekimleri.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, fotoğraflarına özel bir etki getirdi mi? İlk çekiminden bahseder misin?

Daha açık diyaframlarla yapılan çekimlerde oluşan yumuşaklık ve dağılma, fotoğraflara çok farklı bir atmosfer katıyor. Sonuçlar, ilk çekimimdeki samimilik ve duvaklar, yumuşak ışıklar, vücut oyunları ile çok örtüştü. Lensin etkisi ile çok örtüşen bir evren.

Bu lens Lomography’nin deneysellik geleneğinin bir parçası. Lensi kullanarak denediğin özel efektler oldu mu?

Açık diyaframlarla yaratılan yumuşak etki ve detayları anlaşılır şekilde yeniden yaratma yetkinliğini çok kullandım. Yaratıcı diyafram plakaları, hem kompozisyon, hem de fotoğrafın tamamlayıcı duruşu üzerinde bana bokeh etkisiyle oynama ve fotoğraftaki “görsel yazılımı” güçlendirme olanağı sundu. Bunu çok takdir ettim.

Senin fotoğrafçılık ihtiyaçlarını düşünürsen, Dagerreyotipi Sanat Lensi’nin en iyi özelliği nedir?

Daha fazla detay elde etmemi sağlayan yakın odak uzaklığını gerçekten beğendim. Ayrıca, farklı diyafram plakaları dağılan bulanıklık dozunu ayarlamayı sağlıyor ve rahat kullanılan odaklama mekanizması kolay kullanım sağlıyor. Çekim sırasında çok kullanışlı bir alet. Kendine, benim rüyamsı evrenimde hızlıca yer edinen lensi büyük rahatlıkla kullandım.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, Lomography’nin diğer Sanat Lensleri’nden ne açıdan farklı?

Diğer iki Petzval Sanat Lensi ile aynı kategoride benim için. Farklı çekim olasılıkları sunuyorlar ve az çok kontrol edilebilen özellikleri ile oynayabiliyoruz. Sıcak ve yumuşak bulanıklık, mevcut lensin dağılımı. Hepsi, yaratıcılığımızı dışa vururken bize yeni olasılıklar açıyor. Dagerreyotipi Akromatik Sanat lensi, standart odaklama mekanizması nedeniyle içlerinde en rahat kullanılabilen lens olabilir.

Neden özel bir lens kullanırsın?

Lensi şu an benim için önemli olan projelerde kullandım: hikayeler anlatmak ve olan olayları doğrudan açıklamak yerine, samimiyet, garip duygular ve ruh hallerinde seyirci bir dalış. Lens, aynı zamanda portreler ve manzaralara hem yumuşaklık, hem de şiirsel ve rüyamsı bir boyut ekliyor. Diğer fotoğrafçıların sonuçlarını görmek için sabırsızlanıyorum.

Biraz da tekniğe girelim. İlk kez kullanacak birine ne önerirsin?

Eski lensler ya da Petzval ile haşır neşir değilsen, makinenin temel özelliklerini anlamak için biraz zaman harcamanı öneririm. Biraz zaman ayırıp, manuel odaklamanın keyfini keşfedip, alacağın farklı etkileri görmek için farklı diyafram plakalarını test edebilirsin. Çok eğlenceli bir yönü de var, çekeceğin fotoğrafı biraz daha düşünmeni sağlayan bir zaman hissi, ki bu çok muhteşem!

Rémy Perthuisot hakkında daha fazlasını öğrenmek için websitesini ziyaret edebilir, onu Facebook ve Instagram hesaplarından takip edebilirsin.


Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lens, uzun zaman önce kaybolmuş olan bir estetikten esinlenilerek tasarlandı ve rüyamsı, ruhani fotoğrafların geri dönüşünü yansıtıyor. Dünyanın ilk fotografik optiğinin yenilenen hali olan Dagerreyotipi Akromatik Lens, 21. Yüzyılın teknolojik rahatlığını, 19. Yüzyıl resimlerindeki karakteristik ile birleştiriyor. Bu üstün el yapımı optik, Canon EF ve Nikon F bayonetli fotoğraf makineleri ile uyumlu ve benzersiz Lumière ve Aquarelle Diyafram Plakaları ile hem ipeksi, yumuşak odaklı detaylara, hem de keskin, belirgin görüntülere olanak sunuyor – Lomography Sanat Lensleri Ailesi’nin kullanışlı ruhunu yansıtarak.

Hayal kurmaktan korkma ve bu projemizi Kickstarter üzerinden destekleyerek Fransız Romantizmi ve Empresyonizm havasını, 21. Yüzyıl görselliğine geri getirmemize yardımcı ol!

2016-04-13 #donanım #haberler #daguerreotype #achromat #artlens #lomographyartlenses #daguerreotype-achromat-art-lens

Daha İlginç Makaleler