Çok Bilinen Bir Fotoğraf Serisini Yorumlamak

2

Oldukça heyecan verici bir deneyim. Her zaman albümlerimi öylesine değil, tematik yapmak isterdim. Benim için her şeyin bir ruhu ve teması olmalı. Bir gün evde oturup Lomography'nin sitesinde gezinirken, aklıma Towel Series’i ne kadar beğenip takip ettiğim geldi.

Krediler: aleyna

Mario Testino harika bir fotoğrafçı benim gözümde. Olmak istediğim bir noktada. Bu yüzden öylesine etrafta dolanıp fotoğraf çekmektense, evde basit, kendimce bir set kurup iki arkadaşımla sözleşip bir çekim yapmak çok hoşuma gitti. Çekerken çok eğlendim, iki arkadaşım da zaten çok yardım ettiler.

Krediler: aleyna

Fotoğraflarda anlatmak istediğim şey aslında, bir fotoğrafın Renaissance’daki bir resim kadar ciddi -sanki saatlerce poz verilmiş ve resmi yapılmış gibi-, modern sanat kadar rahat olabileceği. Kadınların gücü, kendiyle gurur duyması (ve bunun fotoğrafa yansıması), reklamlarda gördüğümüz ‘zayıf’ kadın değil, ‘güçlü, sportif’ kadın, iki kadın arasındaki arkadaşlığın ve sevginin nasıl fotoğrafa yansıyabileceği anlatmak istediğim temalardan.

Krediler: aleyna

Aleyna Doğan tarafından, 2017-06-04 tarihinde ve #kültür #kadin #towel-series #feminizm başlığında yazıldı.

Lomography Lady Grey B&W 400 35mm

Mükemmel siyah beyaz 35mm film arıyorsan, Lomography Lady Grey B&W 400 çarpıcı tonlar ve ince gren sunar.

Daha İlginç Makaleler