Lomo'Instant Square İle İlk İzlenimler: Pierre P.Marchal - Jppm.fr

Sanat yönetmeni Pierre P. Marchal, yani Jppm.fr Lomo'Instant Square'i test etti. Lomo'Insant Square hakkındaki ilk izlenimlerini, sanat ve modayı karıştıran kolajlar gibi fantastik Instagram tarzı mood-board'larını keşfet.

Öz çekimler

Merhaba Pierre, Lomography topluluğuna kendini tanıtır mısın?

Bonjour, benim adım Pierre P. Marchal, 28 yaşındayım ve hala yaşadığımı sürdürdüğüm Paris'te doğdum ve büyüdüm. L'École de la Chambre Syndicale de la Couture (Paris Moda Okulu)'nda okuduktan sonra kendime basınla (Harper's Bazaar için moda yazarlığı), etkinlik planlamasına ve farklı işbirlikleriyle yönetilen görsel kimliğe odaklandım. Bu arada Instagram'da JPPM:jppm.fr adıyla kişisel bir yaratıcı proje geliştirdim. Fotoğraf için tasarlanan bu alanda, aralarında bir diyalog yaratmak için kendimi derleyerek ve sıralayarak ifade ediyorum. Buna "Hiç Bitmeyen Ruh Hali Kurulu" adını verdim; bu, her gün bir kolaj gönderdiğim bir buluşma noktası. Zeitgeist'in bir şiiri, bütün sanatların karışımı, bütün kafalar ve hayal gücüdür. Daha sonra 2016 Festival Uluslararası Moda ve Tasarım Enstitüsü (Fransa'nın Güneydoğusunda Villa Noailles'deki Moda ve Fotoğraf Festivali) için sanal bir sergim hazırladım. Instagram'daki bu sanal müzeye "EverLoading Museum" adı verildi, bu fantastik dijital sergiydi. Daha sonra Adidas, Gucci, vb. markalarla çok sayıda iş birliği yaptım ... Bugün, JPPM, Carven_paris veya VillaNoailles gibi Moda ve Çağdaş Sanat alanında pek çok müşteriye yeni yetenekler kazandıran ve yaratıcı stratejiler geliştiren bir şirkettir.

Pierre P. Marchalfor'ün sanat çalışması Gucci’nin projesi #GucciGram

Yaptığın şeyi denemek isteyenlere ne gibi tavsiyelerin olur?

Her şeyi merak etmelerini, sezgilerini takıp etmesini, çok çalışmasını ve risk almaktan korkmaması gerektiğini tavsiye ederim.

Fotoğraf Pierre tarafından Lomo'Instant Square ile çekildi

15 yaşında ki haline tavsiyen ne olurdu?

Zamana yatırım yapmamı, kaynakları araştırmamı ve dönüştürebilir çevre yaratmamı tavsiye ederdim. Ve dünyanın her tarafındaki sanatçılarla tanışıp onların sanat parçalarını toplamayı önerirdim.

Fotoğraf Pierre tarafından Lomo'Instant Square ile çekildi

İlham kaynağın neler?

İlham için bir sünger gibiyim. Günlerimi Instagram'da binlerce fotoğrafa bakarak harcıyorum, çoğu zaman sevdiğim bir şey olursa onun ekran görüntüsü alıyorum. Bir gün, bilgisayarımda çok fazla ilham kaynağı fotoğraf dosyası olduğu için bu ilhamları "NeverEndingMoodboard" olarak jppm.fr’da: //www.instagram.com/jppm.fr "da görsel olarak düzenlemeye karar verdim. Bugün, Peru'daki kırsal kesimden, en son Viviane Sassen'in fotoğraf çekimlerinden ya da bilinmeyen genç bir illüstratörün çizimlerinden de esinleniyorum. Karşılaştığım tüm sanatçılardan esinlendiğim gibi takip ediyorum.

Pierre tarafından Lomo'Instant Square ile çekilmiş fotoğraf

Jppm.fr için kolajlarınızda çok sayıda fotoğraf kullanıyorsunuz. Fotoğrafçılık senin için nedir?

Fotoğraf, bir anı, bir rengi, bir tabloyu, bir heykeli, bir bakış açısını, bir anıyı yakalamanın ve istersek tüm dünyayla paylaşmanın sihirli bir yolu. Belli bir bakış açısında, egoist bir şey ve cömert bir şey var. Fotoğraf, JPPM olarak bana göre, en yeni görsel araç ve unutulan arşiv. Diğer sanatsal ifade araçlarından (resim, çizim, ...) farklı, çünkü gerçeklikle oynuyor ve bu da fotoğrafçılığı çok güçlü ve rahatsız edici yapıyor.

Fotoğraf Pierre tarafından Lomo'Instant Square ile çekildi

Şipşak fotoğrafçılıkta neyi seviyorsun?

Beyaz karenin içinde ortaya çıkışını görmeyi seviyorum, bu benim için her zaman büyülü. Şipşak süreç sayesinde fotoğrafın somut bir şekilde ortaya çıkmasını seviyorum. Artık fotoğraflarımızı bastırmaya alışkın değiliz, hatta analog fotoğraf dijital hale getiriliyor. Şipşak fotoğraf çekmek eski moda ve gerçekten şiirsel bir şey.

Fotoğraf Pierre tarafından Lomo'Instant Square ile çekildi

Lomo'Instant Square ile çekilen fotoğrafları nasıl buldun?

Lomo'Instant Square'i denediğim de genellik çoklu pozlama modunu kullandım. Çok spontane ve sonuçlar hiç bir zaman tahmin edilebilir değil.

Fotoğraf Pierre tarafından Lomo'Instant Square ile çekildi

Kare formatta neyi seviyorsun?

Kendimi ifade etmek için Instagram’ı kullandığım için kare format benim çalışmalarımın kalbinin ortasında. Okunmuş bir yol, bir omurga. Bu görünmez çerçeve ile hep oynarım. Kare format bana güvence ve kolajlarım için yapı veriyor.

Kolajlar: Jppm.fr

--

Pierre'in websitesine göz atmayı unutma ve Instagram hesabını takip et!

2017-09-18 #insanlar #instant #kickstarter #instantphotography #lomoinstantsquare

Daha İlginç Makaleler