Lomografici Olduğunun 10 Göstergesi

Çevredekiler boynunda asılı olan makineye ağzı açık bir şekilde bakıyor mu? Üst düzey ekipmanlara sahip arkadaşların senin fotoğraflarının “garip” ve yaşam tarzının “kafa karıştırıcı” olduğunu mu düşünüyor? İnsanların kafasını mı karıştırıyorsun -- genel olarak? Ve onlara analog fotoğrafçılığın cazibesinden bahsettiğinde “bu da ne?” mi diyorlar?

Tebrikler dostum, büyük olasılıkla Lomograficisin ve bunların hepsi fotoğrafçılığın çılgın yavrusunun belirti ve göstergeleri:

1. Çapraz banyo denedin

Oy oy oy. Lomografici olmak, ultra kontrastlı sonuçlar için farklı kimyasalları denemek anlamına geliyor (özellikle elindeki film stoklarına uygun olmayan). Şu “ne görürsen onu alırsın”cı fotoğrafçılar seni garipserken, Lomo Tanrıları, bir Lomocu olarak doğru yaptığını savunuyor.

Krediler: gnarlyleech, panelomo, bravebird & adzfar

2. Bilerek filmleri “yok ettin”

Lomografici olmanın sistemi kızdırmak anlamına geldiğini şimdiye kadar fark etmiş olmalısın. Ve eminiz ki filmini kirli bir nehrin sularına soktun, mikrodalgaya attın, pişirdin, deneylerin dahilinde film çorbaları yaptın (şu çılgın sonuçlara baksana!). Bazen gerçekten acaba kimyager olmayı düşündüğünü biliyoruz.

3. LomoChrome Purple stokluyorsun

Lomograficiler garip şeyleri severler. Lomograficilerin en sevdiği şeylerden biri ise askeri gözetim için üretilmiş olan Aerochrome film. Kodak bu filmin üretimini durdurduğunu söylediğinde, sürreal bir dünyanın da sonu gelmiş oldu. Hoşça kal pembe ve mor harikalar diyarı. Ama LomoChrome Purple’ın gelişiyle bu pembe ve mor dünyadan asla ayrılmamaya karar verdin.

Krediler: emerymott & siri11

4. Sovyet makinelerine karşı özel bir ilgin var

Normal bir fotoğrafçıyı, bir Lomograficiden ayıran en büyük göstergelerden biri d ekipmanıdır. Genellikle fotoğrafçılar pazardaki en yeni, paranın satın alabileceği ne pahalı ürüne yönelirler. Vakit öldürmenin anlamı yok. Lomografici ise deneysel yaşamın da dikte ettiği gibi, seçenekleri açık tutmayı tercih eder. Listenin başında da Sovyet ve garip makineler vardır tabii ki.

Krediler: fram, superlighter, liquidpapercut & deprofundis

5. “EBS"nin ne anlama geldiğini biliyorsun

Eğer Lomograficiysen EBS, yani filmin iki yüzünü de pozlama tekniğini denemişsindir. Bu teknik, Lomography Hareketi’nin en özellerinden biri. EBS nasıl yapılır biliyor musun? Evet. Fotoğrafların EBS ustası @hodachrome kadar iyi mi? Eminiz oraya varacaksın dostum!

Krediler: hodachrome & bloomchen

6. Bulanık fotoğraflar ve ışık sızıntıları favorin

Ho ho ho, birinin Lomografici olup olmadığını bilerek kusurlu hale getirdiği fotoğraflardan da anlayabilirsin. Kusurlar bizim için güzellik standardı! Bu, zamanla elde edilen bir tat.

Krediler: elvismartinezsmith, reneg88, gendis & honeygrahams224

7. Ve tabii ki çoklu pozlamalar

Daha çok, daha da keyifli. Man Ray ve sürrealist fotoğrafçılar, seni kendine özgü gayretlerinden dolayı selamlıyor.

Krediler: rancliffhasenza, atria007 & hodachrome

8. Redscale yapmak

Bir gün, iki arkadaş -- birisi fotoğrafçı, diğeri ise Lomografici – filmlerini yıkatmak için fotoğrafçıya gittiler. Bir iki saat sonra filmlerini alıp, zarfları değiştirip, birbirlerinin sonuçlarına baktılar. Fotoğrafçı, Lomografici arkadaşının fotoğraflarından akan yoğun kırmızı tonları karşısında kaşlarını çatıp, “bu da ne?!” dedi. Lomografici ise gülümseyerek ”Ne? Ben pembe camlı gözlükler kullanıyorum. diye cevap verdi.

Krediler: hodachrome, grad, earlybird & adamscott

9. Bu fotoğrafları ilk görüşte tanıyorsun:

Başka sözümüz yok.

10. Kimsenin ne düşündüğünü umursamıyorsun

Bunların hepsi ya da sadece bir kısmı olabilirsin, ama kısaca Lomografici fotoğrafçılığın anarşistidir. Sistemi sarsar, sanatın standartlarını zorlar ve bireyselliği kucaklar. Bir dakika -- ne? Lomography’nin 10 Altın Kuralı ?! Puff, kuralları unut.

Krediler: shanti_rita, satomi, adi_totp & myloveletter

Hey, selam! Sana göre Lomografici olmanın sinyalleri neler?

2017-12-11 #kültür #lomoholidays2017

Daha İlginç Makaleler