LomoAmigo Burçin Esin'le Karavan Sessions Üzerine

Geçtiğimiz yıl Lomo LC-A+ ile yaptığı çekimleri bizimle paylaşan Burçin Esin'e bu sefer de müzik ve videoyu bir araya getirdiği projesi Karavan Sessions'ı sorduk.

Merhaba Burçin, seninle en son Lomo LC-A+ ile çekim yaptığın dönemde konuşmuştuk, bu aralar nasılsın?

Merhabalar, bu aralar keyfim çok yerinde ve ruhen tatmin edici işler yapmanın mutluluğu ve yoğunluğunu yaşamaktayım.

Son görüşmemizden bu yana Karavan Sessions ile yollara düştün. Bize biraz Karavan Sessions’dan bahseder misin?

Karavan Sessions 2016 Nisan ayında hayata geçirdiğim bir müzik - video projesi. Müzik, seyahat, doğa, yeme-içmeyi bir arada barındıran ve fikirsel olarak her şeye açık olan bir projedir. Gerekli elektrik enerjisini de solar paneller ve diğer cihazlar sayesinde Güneş’ten temin etmektedir. Böylece her sanatçının yaptığı müziğe, yemeğe ya da başka ifade biçimlerine uygun olarak bir yer seçip orada hünerlerini paylaşmalarını kaydediyoruz.

Bu aralar çekimler için yine yollardasınız, yani sanatçılarla yeni çekimler nasıl gidiyor?

Evet çekimler havaların düzelmesiyle tekrar başladı. Songs From A Breeze ve Kam Ata’yı çektik. İki grupla da çalışmak epey zevkliydi, çok güzel insanlar, onlarla böyle bir şeyi paylaştığım için çok mutluyum. Çekimler daha sıkı ve hızlı gidecek gibi gözüküyor bu dönem.

Yaz aylarında eski LomoAmigolarımızdan Nilipek ve Lara Di Lara ile de Bozcaada’da çekimleriniz oldu, gelecek günler için de bu tarz mekanlarda benzer planlar var mı?

Nilipek ve Lara Di Lara performanslarıyla bizi alıp Bozcaada’dan başka diyarlara götürdüler umarım biz de bunu yansıtabilmişizdir videolarımızla (: Elbette var, doğal güzellikleri ziyaret etmek her zaman ilham verici bir şey oldu. Mekan keşiflerine sürekli devam etmekteyim.

Çekimler sırasında Lomo’Instant Wide da sana eşlik ediyor. Lomo’Intant Wide ile çekimlerinden biraz bahseder misin?

Lomo Instant Wide açıkçası bir Instant makinada isteyip de erişemediğim bir çok özelliğe sahip. Bu neden ilk elime aldığımda çok heyecanlandırdı. Hatta ne ararsanız var gibi bir durumu var (: Pozlama telafisi, üst üste pozlama, Bulb modu, flaşlı - flaşsız modu, uzaktan kumandası. Hepsini denedim diyebilirim. Bu özellikler çok fazla tekniğin kombinlenebilmesini sağlıyor. Bu da çok özgür kılıyor.

Yakın zamanda özellikle portre çekimleri yaptın, portrelere Lomo’Instant Wide’ın etkisi sence nasıl oluyor?

Öncelikle en çok işime yarayan ve heyecanlandıran şey 50cm mesafeden netlik yapabiliyor ve çok kısa ve derin bir alan derinliği elde edebiliyor olmamdı. Portre çekmek için en önemli özelliğin bu olduğunu düşünüyorum. Ayrıca flaşsız çekim modu sayesinde de yakın portrelerde rahatsız edici yüksek ışıktan kaçınmış oluyorum. Ebat olarak geniş ve büyük olması da ayrı bir etkileyici unsur.

Lomo’Instant Wide’ı daha önce kullanmamış olanlara ya da yeni başlayanlara neler önerirsin?

Açıkçası çok da düşünmeden her bastıklarında güzel fotoğraf çekebilirler. Auto modu ile sizi hiçbir zaman üzmeyecek sonuçlar elde edebilirler. Biraz kavradıktan sonra da bahsettiğim özellikleri farklı kombinasyonlar, ışık oyunları ve kafalarındaki teknikler ile süsleyebilirler. Makinayı her kavradığımda bunları barındırması beni heyecanlandırıyor.

Karavan Sessions'ı Facebook ve Instagram sayfalarından takip edebilir, çekilen videolarıysa Youtube kanalından izleyebilirsin.

nural tarafından, 2017-03-29 tarihinde ve #videolar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler