Mark Nisbet'in LomoChrome Turquoise ile Dinamik Kaykay Çekimleri

Mark Nisbet, yıllardır kaykay endüstrisinde çalışan sevgili bir Lomography üyesi. Onun dinamik ama minimalist kaykay çekimleri, özellikle Lomography filmiyle çekildiklerinde, bizi etkilemekten asla vazgeçmiyor. Yakın zamanda LomoChrome Turquoise ISO 100–400 filmimiz eline geçti. Bakalım onun tarzı bu karakteristik filmde nasıl yorumlanacak.

Mark Nisbet tarafından çekildi

Merhaba Mark, Dergimize tekrar hoş geldiniz! Sohbet etmeyeli uzun zaman oldu. Yaratıcı yaşamınız nasıl gidiyor?

İyi gidiyor. Bazı iyi arkadaşlarımla bir kaykay şirketinde çalışıyorum. Buradaki arkadaşım Tom gibi çekilecek epeyce yeni insanla tanıştım ve her zamankinden daha fazla çekim yapıyorum.

Seni LomoChrome Turquoise'a çeken neydi?

Tüm LomoChrome filmlerinin hayranıyım. İlk seferinde LomoChrome Turquoise'ı kaçırmıştım. Sonunda denemek için bir şans elde ettiğim için heyecanlandım.

Mark Nisbet tarafından çekildi

Bu film rulosunu nereye götürdün?

Çoğunlukla LA, Orange County, Long Beach'te çekim yaptım. Şimdiye kadar yaklaşık 12 veya daha fazla film rulosu harcadığımı düşünüyorum. Şu anda 120mm üzerinde çalışıyorum.

Bu filmi çekmek için hangi kameraları kullandınız? Ve sonuçlarda bir fark fark ettiniz mi?

Sadece kullandığım film tipinde gerçekten bir fark görüyorum. Üç versiyonu da çekiyorum. 110, 120 ve 35 mm. Benim için her birinin farklı bir hissi var.

Fimlerinize eşlik edecek favori kameralarınız var mı?

Zor bir seçim, 35 mm için muhtemelen Leica M3 olurdu, ancak M6'mı tamirden yeni aldım ve onu denemek heyecan için çok heyecanlıyım. 110 için Pentax 110 ve 120 için tüm zamanların en iyi orta format kamerası olan Mamiya 7ii olurdu.

Mark Nisbet tarafından çekildi

LomoChrome Turkuaz denemeyi düşünenler için herhangi bir öneriniz var mı?

Turkuaz gerçekten de en iyi turuncu renkle ile ortaya çıkıyor. Daha az grain istiyorsanız, onu parlak bir günde çekmeye özen gösterin. Onun dışında eğlenmeye bakın.

Bu yıl sizi neler bekliyor? Daha deneysel filmlerle yaklaşan çekimler var mı?

Aslında planladığım bir çekimim yok. Muhtemelen haftada birkaç kez çekime giderim. Standart yerine deneysel filmler kullanmayı tercih ederim. Her şeyin daha çok resim veya sanat eseri gibi görünmesini isterim.

Mark Nisbet tarafından çekildi

Bizimle paylaşmak istediğiniz başka bir şey var mı?

Evet, bir LomoEv'im var. Daha fazla çalışmamı görmek istiyorsanız, oraya gidebilirsiniz. Ve tüm fotoğraf makinelerime katlanıp bu fotoğrafları sizinle paylaşmama izin verdiği için arkadaşım Tom'a teşekkür etmek istiyorum.


LomoHome ve Instagram aracılığıyla Mark'ın çalışmalarını takip edin.

35 mm olarak sunulan LomoChrome Turquoise filmimiz ile sen de deneysel ol!

kaylalew tarafından, 2023-04-25 tarihinde ve #donanım #kültür başlığında yazıldı.
Lomography Türkiye tarafından çevirildi.

Daha İlginç Makaleler