Analog Günlerim: Karanlık Oda Kokusu

Analogun diğer yüzü karanlık oda: Anılarını kendin yıkayıp ortaya çıkarmaya hazır mısın?

Krediler: lisamariesimpson

Şimdiye kadar çok az siyah beyaz kullandım; renkler dururken siyah beyaz çekmeyi çok sevmiyorum. Hatta o kadar renk düşkünüymüşüm ki bir ödev yapacağım sırada film kutumdaki bir sürü filmin arasından negatif bir film bulamadım; hepsi diaydı.

Krediler: lisamariesimpson
Krediler: lisamariesimpson

Ama geçen yaz turuncuaz'ın bana temel karanlık oda bilgisi vermesiyle olanlar oldu! Karanlık odanın birçok kuralı var: Bunları daha sonra okulumuzda Fotoğraf ve Video okuyan Caner Aydoğan’dan öğrendim. Filminizi yıkadığınız tankınızı dakika başı çalkalamak, kimyasalın sıcaklığına dikkat etmek gibi kurallar. Bunların çoğu işinizi garantiye alan şeyler.

Krediler: lisamariesimpson

Bense burada yüklediğim fotoğraflarımı Lomografici kafasıyla düşünmeden yıkamış ve basmıştım. Suyun sıcaklığına dikkat etmedim, kağıdımdan örnek alırken titiz davrandım ve daha neler neler..

Krediler: lisamariesimpson

Amacım evimi süsleyebileceğim, elimde anı kalacak baskılarımın olması ve karanlık odayı deneyimlemekti. Ama bir süre sonra bu bana yetmemeye başladı ve artık daha ciddi davranmaya karar verdim.

Krediler: lisamariesimpson

Caner’le en son karanlık odaya girdiğimizde hocam Orhan Cem Çetin'in derste bahsettiği Man Ray'in solarizasyonunu yapmaya kararlıydım. Fakat ne yaptık bilmiyorum banyosunu yaptığımız siyah beyaz film pozitif filme benzedi!

Solarizasyon Denemesi

Bu arada Orhan Cem Çetin'in bana söylediğine göre, kendisi de 10 yaşında ona hediye edilen bir Diana ile fotoğrafçılığa başlamış :)

lisamariesimpson tarafından, 2013-03-09 tarihinde ve #lifestyle #darkroom #120-filmler #35-mm-filmler #karanlik-oda #istenilen-yazilar #orhan-cem-cetin başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler