Mark Powell'dan Antika Kağıtlar Üzerine Tükenmez Kalem Çizimleri

Tükenmez kalemler çizim araçları içinde yaygın olabilir ama Mark Powell’ın antika kağıtlar üzerindeki son derece detaylı çizimleri kesinlikle alışılmışın dışında. Londra kökenli sanatçıdan bize bu sanat çalışması hakkında daha fazla bilgi vermesini rica ettik, eğer merak ediyorsan, çizimlerine bir göz at ve daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam et!

Sanatçı iş başında.

İnanılmaz ve detaylı çizimler yaparken tükenmez kalem kullanmak kesinlikle şaşırtıcı olan bir şey değil artık, ama nadiren, etkileyici tükenmez kalem çalışmalarına rastlıyoruz. Londra kökenli sanatçı Mark Powell’ın çalışmaları birer tükenmez kalem başyapıtı, benzersiz ve ilginç ama yüksek dereceli detaylılığıyla değil, seçtiği tuvallerle ilginç: antika mektuplar, zarflar, gazeteler, belgeler, eski ve zamanla kırılgan hale gelen diğer kağıt parçaları. Tabii ki Mark Powell ve onun sanatı hakkında daha fazla şey bilmek istiyorduk, bu yüzden kısa bir sohbet için onunla iletişime geçtik.

Mark Powell'ın Tumblr Blogu

Bize biraz kendinden ve yaptığın şeyden bahseder misin?

Bir gün tamamen kazayla kayıt olduğum Huddersfield Üniversitesi’nde güzel sanatlar okuyorum. Şehirde kaldığım bir gün, çalışmak için Leeds’i geri alırken başarısız oldum ve kovuldum. Sanat stüdyolarını araştırmaya karar verdim ve baş öğretmenle konuşmaya başladım. 1813 tarihinden kalma antika mektuplar, gazeteler ve belgeler üzerine tükenmez kalemle çizimler yapıyorum.

Antika kağıtlar üzerine güzel detaylı çizimler yapmaya ne zaman başladın?

Bu tarz çizimlere ilk defa 2 yıl önce başladım, bir ressam olarak da, bir çizimi planlarken eskizi yine tükenmez kalemle yaparım.

Mark Powell'ın Tumblr Blogu

Tuval olarak antika kağıtları seçmende herhangi bir özel neden var mı? Kağıdın yaşının çizimlerine bir şeyler kattığını düşünüyor musun?

Kullandığım kağıt bir geçmişe ve ayrıntılarda, çizgilerde, seçtiğim yüzdeki yaşta görebildiğim bir hikayeye sahip. Hepsi çok daha fazla şeyi ima ediyor.

Antika kağıda yaptığın ilk çizimi hatırlıyor musun ya da onu hala saklıyor musun? Onu bize anlatabilir misin ya da gösterebilir misin ve bize bu konu hakkında biraz bakış açısı verebilir misin?

Yaptığım ilk çizim Birinci Dünya Savaşı’nda gönderilmiş bir mektup üzerindeydi. Üst üzerine gitmeden önce siperde bir askerin yazdığı son şeyler olma ihtimali beni gerçekten etkilemişti. Muhtemelen hiç geri dönmediği için, bir ömür yaşayan yaşlı bir adam çizmeye karar vermiştim.

Mark Powell'ın Tumblr Blogu

Yaratım sürecini merak ediyoruz– elindeki herhangi bir antika kağıtla “eşleşmesi” için çizeceğin objeleri nasıl seçiyorsun ya da nasıl aklına geliyorlar?

Geniş bir antika kağıt koleksiyonuna sahibim ve çizeceğim görüntüyü seçtikten sonra kolayca hangi kağıdı kullanmam gerektiğini bilebiliyorum. Genellikle doğru konumlandırmaya sahip olması gerekiyor ve eğer kağıtta bir yazı varsa, kişinin yüzü hakkındaki fikrimle yazının temsil ettiği eşleşmek zorunda.

Çizimlerindeki insanların kim olduklarını da merak ediyoruz. Kağıtların yaşlarıyla ilgili olarak mı seçildiler?

Genellikle fotoğraflarını çekmeme rağmen çizilmiş hallerini görmek istediğim insanları kullanırım.

Mark Powell'ın Tumblr Blogu

İşinin en zor yanlarının ne olduğunu düşünüyorsun? En tatmin edici şey hakkında ne düşünüyorsun?

Tükenmez kalem kullanırken basitçe bir hata yapamazsın; yoksa tüm çizim mahvolur. Kullandığım her kağıt bir öncekinden farklı, bu yüzden istenen etkiyi yaratmak için çizim stilimi de kağıtla birlikte değiştirmek zorundayım.

Şimdiye kadar yaptığın tüm çizimler arasından, en sevdiğin oldu mu? İlginç bir hikayeye sahip mi?

Mark Powell'ın Tumblr Blogu

Her çizimimi bitirdikten sonra başka bir tanesine başlamak için baskıcı bir arzu duyuyorum çünkü daha iyisini yapabileceğimi hissediyorum. Şimdiye kadar en sevdiğim olmadı.

Son olarak, yakında gelecek herhangi bir sergi ya da seni ve işlerini takip edebileceğimiz bir yer var mı?

Yakında birkaç tane gösterimim var, The Other Art Fair ve The Ben Oakley Gallery için Nisan’da ve Mayıs’ta, daha fazlası ise yazın Londra’da olacak, gelecek için Hollanda ve Amerika’daki galerilerle görüşmeler yapıyorum. Şu anda The Curious Duke Gallery’de bir gösterimim var ve Nisan’da onlarla birlikte Uygun Fiyata Sanat Fuarı yapacağım.

Mark Powell'ın Tumblr Blogu

Zaman ayırıp senin ve antika kağıtlar üzerindeki muhteşem çizimlerin hakkında bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler, Mark!

Mark Powell'ın sayfasını ve Tumblr Blogunu ziyaret etmeyi unutma!

plasticpopsicle tarafından, 2013-05-20 tarihinde ve #lifestyle #lomography #analog-sanat #analog-yasam #tukenmez-kalem #cizim #mark-powell #antika-kagit başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler