Lomo LC-A+ Hong Kong'a Gidiyor

Lomo LC-A+ her zaman seyahat etmek ve çevreyi birlikte keşfetmek için en iyi bir refakatçi. Hong Kong, Çin’in güney sahil kesminde bulunan, metropolitan ve doğu-batı kültürünün buluştuğu ve karıştığı bir şehir. Sen de LC-A+ ile gezip toz ve dünyanın en kalabalık şehirlerinden birindeki koşuşturmacayı hisset!

Krediler: adbigmilk, meerly, bujidubabi, diwen, gocchin & eva_eva

Hong Kong, 1800’lerdeki 1. Afyon Savaşı’ndan sonra İngiliz kolonisiydi ve 1 Haziran 1997’de tekrar özerkliklerine kavuştular. ‘Bir ülke, iki sistem’ prensipine dayanan Çin Halk Cumhuriyeti, onlar için bir ilkti ve bu da, Hong Kong’u Doğu ve Batı kültürlerinin karışımıyla çok ilginç bir yer haline getiriyor. Batı mimarisinin yanında, her zaman bazı yerel mağazalar bulabilirsiniz. Farklılık, sadece bir anahtar. En önemlisi de, Lomography Asya’nın ana merkezi burada!

Kalabalık nüfusu, ancak sınırlı sayıdaki daireleriyle Hong Kong, çok dikey bir şehir olarak ün salmış. Yoğun olarak yüksek katlı binalar ve gökdelenlerle çevrili. Central ve Tsim Sha Tsui gibi yerlerde ya da the peak'e tırmanarak, şehrin geniş silüeti ve manzarısyla büyüleneceksin.

Tamam. Bu kadar tarih ve coğrafya dersi yeter. Hadi gidelim ve şehirde yürüyüp, etrafı klasik Lomo LC-A+ ile keşfedelim! Her zaman bir yer hakkında bilgi sahibi olmak için en hızlı yöntem!

Şehre Bakış

Şehri kuşbakışı görmek için, Peak Tram ile tepeye çık ya da Pok Fu Lam Reservoir'den tırman. Şehir inanılmaz yüksek binalar ve mimari yapılarla geometrik bir keskinlik kazanıyor. LC-A ile bu keskinlikleri, çoklu pozlama yaparak ya da Splitzer kullanarak fotoğrafla!

Krediler: gocchin & saviorjosh

Geniş Ulaşım Ağı

Şehir, ulaşıma dair bulabileceğin her şey ile geniş bir ulaşım ağına sahip. Ancak tramvay kullanmanı öneririm. Hong Kong Adası’ndaysanız, Adadan Kowloon’a giden feribotu kullan, eğer kaybolursan MTR olarak bilinen metroyu kullan, çünkü seni neredeyse Hong Kong’daki her yere götürebilir.

Krediler: gocchin & stephanie

Cha Chaan Teng

Tepeye yürümekten yorgun mu düştün ve yerel bir şeyler mi yemek istiyorsun? Bizim Cha Chaan Teng idiye isimlendirdiğimiz Cantonese’teki restaurantlara gitmelisin! Yakınlarda her zaman bir tane bulabilirsin. Ünlü ananas çöreklerinden, yumurtalı tartlardan ve sütlü çaylardan kesinlikle denemelisin.

Krediler: ohoska & lzyrich

Kamu Toplu Konutları

Devlet tarafından sunulan toplu konut olanağı, Hong Kong’daki en önemli oluşumlardan biri. Eski Hong Kong’dan izler bulabileceğin, yerel unsurlarla dolu ve her zaman ilginç çekimler yapabileceğin bir yer. Tüm Hong Kong’lu insanlardan bir şeyler görebileceğin kolektif bir mekan. Nam Shan Estate, en geleneksel ve içeriye girişin en kolay olduğu evlerden biri.

Krediler: gocchin

Hong Kong Lomography Gallery Store

Lomography Gallery Store G/F, No.2 Po Yan Sokak, SheungWan, Hong Kong adresinde bulunuyor. Filmlerini stokla, Hong Kong’taki diğer Lomograficilerle tanış ya da yeni mecaran için kendine yeni bir fotoğraf makinesi al. Sheung Wan, Hong Kong Adası’nın kuzey batısında bulunuyor. Burası, İngilizlerin Hong Kong’ta ilk girip, işgal ettiği yer. Gallery Store’daki gezintinden sonra, birçok ilgi çekici noktanın bulunduğu, Doğu ve Batı’nın buluştuğu bu yere uğramayı da unutma!

Krediler: saviorjosh & lomographygallerystorehk

Yerel Yemek Büfeleri

Her zaman Hong Kong’un en geleneksel atıştırmalıklarını, ucuz fiyatlara bu büfelerde bulabilirsin. Genellikle birçok yemek çeşidi var. Balık köftesi, siumai ve yumurtalı çörekler, yereller arasında en popüler atıştırmalıklar!

Krediler: ohoska & mkb

Gece Hayatı

Hong Kong, yerliler ve ziyaretçiler için canlı bir gece hayatı sunuyor! Gece bile şehir hiç yorulmuyor. Uzun pozlamalar yapmayı dene ve şehrin gece görünüşünü fotoğrafla! Bu, kesinlikle Hong Kong’da çekmen gereken fotoğraflardan biri.

Krediler: guitarleo & gocchin

Lomo LC-A+ Lomography macerasını başlatan fotoğraf makinesi. Geniş ISO aralığı ve tam kontrol mekanizması ile hem yeni başlayanlar, hem de profesyonel analog fotoğrafçılar için ideal! Bugün, Lomo LC-A+'nı Online Dükkan’dan satın al!

candilsw tarafından, 2015-04-08 tarihinde ve #lokasyonlar #location başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler