Petzval LomoAmigo: Batuhan Ege Örs

Mimarlık öğrencisi olan Batuhan Ege Örs, aynı zamanda farklı dergiler ve markalar için fotoğraf ve video çekimleri yapıyor. Yakın zamanda Yeni Petzval 85mm Lens’imizi deneyen Ege, harika sonuçlar elde etti. Ege ile yaptığımız samimi röportajı ve Petzval Lens ile çektiği fotoğraf ve videoları merak ediyorsan okumaya devam et.

İsim: Batuhan Ege Örs
Meslek: Öğrenci
Fotoğraf Makinesi: Canon 6D, Canon AE1,
Website: behance.net/egeors

Fotoğraflar: Batuhan Ege Örs

Selam Ege! Bize biraz kendinden ve fotoğrafçılığa nasıl başladığından bahseder misin?
Merhaba, 15 yaşında dedemin makineleriyle fotoğraf çekmeye başladım. İlk makinemi alana kadar da Canon AE-1 ve Lubitel 2 ile devam ettim, yani uzun yıllar analog makinelerle iç içeydim :) 3 senedir İstanbul’da yaşıyorum, mimarlık fakültesinde okuyorum. Çeşitli markalar, ajanslar ve moda dergileri için fotoğraf ve videolar çekiyorum.

Yakın zamanda Petzval 85mm Lens’i deneme şansın oldu. Bu lens seni neden çekti ve sonunda onu deneme şansı bulduğunda ne hissettin?
Petzval’i Kickstarter projesiyle fark ettim ve lensle çekilen fotoğrafları görünce çok heyecanlandım! Gerçekten inanılmaz bokehleri, çok güzel renkleri var. Görür görmez, video performansını denemek istedim. En güzel yanlarından biri de; artık bir sürü hafıza kartınız olsa da Petzval ile çekerken durum değişiyor. Lensi taktığınız anda o eski his geri geliyor ve sanki tek bir makara filminiz kalmış gibi sadece en iyi fotoğraf için deklanşöre basıyorsunuz!

Fotoğraflar: Batuhan Ege Örs

Petzval Lens ile hem fotoğraf çektin, hem de bazı markaların katalog videolarını, dergilerin kapak çekimlerinde sahne arkası videoları çektin. Bize deneyimlerinden bahseder misin?
Petzval ile fotoğraf çekerken netlemek çok kolay olmasa da videoda bu durum çok eğlenceli ve güzel sonuçlar doğurabiliyor. Ayrıca diyaframı 2.2 değerinde kullanırken, hem bokehler, hem de aşırı keskin olmayan kendine özgü görüntüleri çok sevdim. Kesinlikle çok farklı bir hava katıyor videolara.

Lensin en sevdiğin yanı hangisi oldu?
Mükemmel renkleri ve bokehleri!

Fotoğraflar: Batuhan Ege Örs

Çektiklerin arasından favori bir fotoğraf ya da video sahnesi var mı?
Budapeşte’de Petzval ile bir video çektim. Gerçekten şimdi izlediğimde, gezimi başka bir lensle bu kadar iyi anlatamazdım diye düşünüyorum. Koton’un denim koleksiyonu için çektiğim videoda da Petzval’in katkısı inanılmaz!

Fotoğraf/video çekerken başına gelen ilginç bir durum, eğlenceli bir hikaye oldu mu?
Normalde sokakta fotoğraf çekerken insanları rahatsız etmemeye dikkat ederim ama Petzval ile durum tam tersi! Bir anda etrafım lensi soran, fotoğrafını çekmemi isteyen insanlarla doldu. Stüdyo ortamında da durum aynı, ne zaman Petzval’i kullanmaya başlasam bütün çekim durdu ve lensi konuşmaya başladık :)

Eğer herhangi bir yerde, herhangi birini Petzval ile çekme şansın olsaydı, nerede çekmek isterdin ve bu kim olurdu?

  • İspanya’da Mads Mikkelsen’ı çekmeyi çok istiyorum, bence inanilmaz bir matador olurdu!
  • New York‘ta Erlend Oye
  • Londra metrosunda Kraliçe Elizabeth!
Fotoğraflar: Batuhan Ege Örs

Petzval’le yeni tanışan kullanıcılara ya da satın almayı düşünenlere tavsiyelerin var mı?
Lensle uzun zaman geçirip alışmak! Lensten ne beklediğiniz ve bunu nasıl gerçekleştirebileceğinizi fark etmeniz önemli bir nokta çünkü. Biraz denemeyle özellikle videolarda çok güzel flare efektleri yakalanabiliyor. Ayrıca 2.2 diyafram halkasına takılıp kalmamak da iyi bir tavsiye olabilir.

Yeni ya da hali hazırda yürütmekte olduğun bir proje var mı?
Temmuzda Brezilya’dan başlayıp bütün Latin Amerika’yı kapsayan bir yolculuğa çıkıyorum. Bir sürü fotoğraf çekip bir gezi rehberi hazırlamak gibi planlarım var. Ayrıca L’officiel, Grazia ve ALL dergileri için fotoğraf ve videolar çekmeye devam ediyorum.

Fotoğraflar: Batuhan Ege Örs

Batuhan Ege Örs’ün diğer fotoğraflarını ve Petzval Lens ile çektiği diğer videoları görmek için Vimeo, Behance, Flickr sayfalarına göz atabilirsin.

merveengin tarafından, 2015-06-09 tarihinde ve #videolar #insanlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler