Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi ile İlk İzlenimler: Anna Rakhvalova

Paris’te yaşayan fotoğrafçı Anna Rakhvalova, zamanlamasını çok iyi biliyor. Herhangi birini muhteşem bir açıyla ve mükemmel bir ışık vurugusu ile yakalayabilir. Bizi merak ettiren de bunlardı: Yeni lensimiz, onun iyi portre beklentilerini karşılayabilir mi? Cevabı bulmak için Dagerreyotipi Akromatik Sanat Lensi'ni fotoğraf çekimine götürdü.

Bu lensin inanılmaz bir tarihi var, o yüzden çağrıştırma oyununu oynayalım. Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensini ilk gördüğünde aklına ne geldi? Tasarımıyla ilgili en özel şey ne sence?

Dagerreyotipi lensi ilk gördüğüm anda, farklı bir döneme ait bir teleskop olduğunu sandım!

Nelerin fotoğraflarını çektin? Hangi fotoğraf makinesini kullandın?

Nikon D800 kullandım ve genelde, insanların ve sanatçıların fotoğraflarını çektim.

Dagerreyotipi Sanat Lensi fotoğraflarına özel bir görüntü ekledi mi? İlk çekiminden biraz bahseder misin?

Evet, bu lens fotoğraflara gerçekten sanatsal bir hava katarak, onları sinema filmi atmosferine sokuyor. İlk çekimim yağmur altındaydı, bu yüzden inanılmaz zordu ama aynı zamanda yağmur damlaları sayesinde gerçekten ilginç bir efekt oluştu.

Bu lens Lomography’nin deneysellik geleneğinin bir parçası. Lensi kullanarak denediğin özel efektler oldu mu?

Benim kullandığım özel efekt, sanatsal bulanıklıktı. Onunla gerçek, gizemli ve puslu bir hikaye yaratmak istedim.

Senin fotoğrafçılık ihtiyaçlarını düşünürsen, Dagerreyotipi Sanat Lensi’nin en iyi özelliği nedir?

En güzel özelliği, fotoğrafları çektikten sonra düzenlemeye ihtiyacın olmaması! Sanki üzerlerine çeşitli filtreler eklemişim gibi, hali hazırda benzersiz bir ışık ve efekte sahipler.

Dagerreyotipi Sanat Lensi, Lomography’nin diğer Sanat Lensleri’nden ne açıdan farklı?

Dagerreyotipi Sanat Lensi, neredeyse sisli olan bulanık efekti ile diğer lenslerden çok farklı. Ve arka plandaki bokeh etkisi gerçeküstü görünüyor.

Neden özel bir lens kullanırsın?

Çalıştığımız standart lensleri değiştirmek ve rutinden kurtulmak adına özel sanat lensleri kullanmak çok güzel bence. Ve aynı zamanda, bir sanat lensi ile daha fazla eğleniyor, daha ilginç bir çekim gerçekleştiriyor ve kendi dünyası olan gerçek bir hikaye oluşturuyorsun!

Biraz da tekniğe girelim. İlk kez kullanacak birine ne önerirsin?

Odaklamakla çok fazla uğraşma, sadece keyfini çıkar, çünkü fotoğrafın bulanık olsa bile benzersiz ve güzel görünecek!


Anna Rakhvalova hakkında daha fazlasını öğrenmek için websitesine göz atabilir, onu Facebook ve Instagram sayfalarından takip edebilirsin.


Dagerreyotipi Akromatik 2.9/64 Sanat Lensi, uzun zaman önce kaybolmuş olan bir estetikten esinlenilerek tasarlandı ve rüyamsı, ruhani fotoğrafların geri dönüşünü yansıtıyor. Dünyanın ilk fotografik optiğinin yenilenen hali olan Dagerreyotipi Akromatik Lens, 21. Yüzyılın teknolojik rahatlığını,19. yüzyıl resimlerinin seçkin karakteristik ile birleştiriyor. Lomography Sanat Lensleri Ailesi’nin kullanışlı ruhunu yansıtan bu özel el yapımı optik, Canon EF ve Nikon F bayonetli makinelerle uyumlu ve benzersiz Lumière ve Aquarelle Diyafram Plakaları ile hem ipeksi, yumuşak odaklı detaylara, hem de keskin, belirgin görüntülere olanak sunuyor.

Hayal etmeye cesaret et ve 21. yüzyıl fotoğraflarına Fransız Romantizmi ve Empresyonizminin yumuşak atmosferini getirmek için bizi Kickstarter projemizde destekle!

2016-04-08 #donanım #haberler #insanlar #lomoamigo

Daha İlginç Makaleler