Şipşak Fotoğrafçılığı 4 Üstadından Öğrenmek: Modanın Küratörlüğünü Yapmanın Rehberi

Şipşak fotoğrafçılık her zaman modayla alakadar olmuştur. Bu üstün fotoğrafçıların stilleri, eksantrik ama şık yollarla şipşak ve normal fotoğraf makineleri ile oynarak kendilerini bulmuştur.

Warhol Tarzı Portreyi Taklit Etmek

Andy Warhol’un ikonik şipşak portrelerini yeniden yaratmanın püf noktası şu elementin dominant olduğuna emin olmaktır: sadelik. Basit arka planlara bak (tercihen siyah ya da beyaz) ve kendinle, objenarasında yakın bir uzaklık ayarla. Portrenin en basit kurallarına uyarak, bu stil objenin en saf esansını yakala.

Topluluktan bazı fotoğraflar Warhol’un stilini gerçekten yakalamışlar.

Krediler: mediabrus, eyecon, 007-0815-styler, pearlgirl77 & space_they_cannot_touch

Helmut Newton’ın Editoryallerinin Hatırlatıcısı

Helmut Newton’un keskin fotografik imzasını daha önceden tanıyor olabilirsiniz. Aynı zamanda bu imzasını kendi şipşak editoryal fotoğraflarında göstermişti. Warhol’dan farklı olarak, Newton deneysellik, tavır yaratmak ve sadece bir şipşak fotoğraf makinesi kullansa bile şipşak fotoğrafçılığı yüksek moda işi gibi yansıtmaktan ibaret.

Bu fotoğraflar Newton’ın şipşak fotoğrafçılığının mükemmel şekildeki çağdaş enkarnasyonları.

Krediler: 007-0815-styler, lunasimoncini & reneg88

David Hockney’nin Kolajlarını Yeniden Yaratmak

Tamam tamam, moda David Hockeny’nin iyi olduğu tek şey olmayabilir ama çok yönlülüğü onu bir fotoğrafçı olarak çok daha müthiş yapıyor. Şipşak fotoğraflardan yarattığı Kolaj serilerini eforsuz yaratışı hepimize bir ilham kaynağı oluyor ve içimizdeki moda fotoğrafçısını canlandırıyor.

Burda Hockney ilhamlı kolajları ve günün sokak stili fotoğraflarının şipşaklarını görüyoruz.

Krediler: maximum_b & disdis

Maripol’un Samimi Portrelerini Kopyalamak

Maripol ünü Madonna’yı fotoğrafladığında yakaladı ve oradan sonra her şey artık tarihti. Fotoğrafladığı her kadının içindeki kraliçeyi çıkardığına emin olması, onu şipşak moda fotoğrafçılığında Warhol ve Newton’dan çok farklı bir yere getirdi. Warhol’un yakın uzaklığı ve Newton’un samimi yaklaşma elementinin karışımıyla Maripol’un şipşak fotoğrafları kolayca en favori stillerden biri oldu.

İşte Maripol’un samimi portrelerini kopyalayan bir kaç örnek

Krediler: fascinatingirl, j_robert, rafaelcoala & chant0m0

Küçük, güçlü ve tamamen otomatik olan Lomo’Instant Automat eğlenceli ve zahmetsiz gündelik çekimler için en ideal şipşak fotoğraf makinesi. Hem yeni başlayanalar hem de uzmanlar için muhteşem olan Lomo’Instant Automat, enstantane hızı, diyafram değeri ve flaş gücünü otomatik olarak ayarlayarak her farklı ışık koşulunda muhteşem pozlanmış fotoğraflar çekmeni sağlayacak. Müthiş yaratıcı özelliklerle donatılmış olan Lomo’Instant Automat ile plajda selfie’lerden, süper deneysel ışıkla boyamalara kadar her istediğini çekip, fotoğrafını saniyeler içinde elinde tutabilirsin. Bu sihirli şipşak fotoğraf makinesini hayata getirmemiz için bizi Kickstarter'da destekle ve Lomo’Instant Automat’ta %35’e varan indirimler ve ek hediyelerin keyfini çıkar!

2016-09-16 #dersler
ilaydaa tarafından çevirildi.

Daha İlginç Makaleler