Yeni Başlayan Birinden Yeni Başlayanlara Lomography Tavsiyeleri

1

Deneysel: Lomography'deki ilk üç ayımı tek kelimeyle özetlemem gerekirse. Bu üç ayda bol bol film aldım, fotoğraf çektim, etrafta dolandım, workshop'a katıldım. 200'den fazla da fotoğraf çektiğimi gördüm! Lomo evimde çok kötü fotoğraflar var, evet, ama iyiye gidiyorum sanırım! Yeni başlayanlar için Lomo tavsiyeleri paylaşmak istedim.

Krediler: aleyna

Nereye gidersen git, kameranı yanına al.

Nerede harika bir sokağa gireceğini, veya kaçırmak istemediğin bir poz göreceğini bilemezsin! Bu 10 Altın Kural'dan biri zaten, bilmiyorsan hemen oku.

Krediler: aleyna

Bol bol film satın al.

Eğer bu işe girişiyorsan, yarım yamalak yapma! Al filmlerini, yap bir kutu, çek çekebildiğin kadar. D u r m a ! !

Krediler: aleyna

Yeni şeyler dene.

Başta dediğim gibi, analog demek deneysel demek. Film çorbası yap, üst üste çek, filmini geri sar, ne istiyosan onu yap. Sorumluluk al. Araştır ama kendin de bir şeyler kat. Filmin yanar bazen, karanlık çıkar, hatta kapak bile kapalı kalmıştır. Sorun değil, devam!

Krediler: aleyna

Çok düşünme ve sadece çek.

Düşünmen ile değişmeyecek! Sadece harika bir anı kaçırabilirsin. Bol bol çekip sonrasına 'sonra' bak.

Krediler: aleyna

Lomo'da vakit geçir

İnternet sitesinde gerçekten harika fotoğraf ve fotoğrafçılar var. Bunları görerek yeni filmleri keşfetmeyi seviyorum. Hangi filmle nerede çekince güzel oluyor, kaç İSO'lu filmler nasıl sonuçlar veriyor. Bu evleri takip edip ortalıkta kalmak iyi olur. Hem lomocu arkadaşlar edinmek de eğlenceli oluyor. Vakit buldukça workshoplara da gitmeyi unutma.

Aleyna Doğan tarafından, 2017-03-29 tarihinde ve #donanım #dersler #experimental #tips #new #tuyolar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler