Kendi Yaratıcı Sürecini Bulmak

Ne istediğine karar vermek zor olabilir. Fotoğrafında aradıklarınla, çıkan baskı her zaman birbiriyle örtüşmeyebilir. Arada farkı kapatmak istiyorsun ama nasıl mı? Bunu yapmanın bir yöntemi, sanatçı olarak kendini tanımak ve ne istediğini bilmek. Ama nasıl? Sürece başlaman için birkaç tüyoyu bir araya topladık.

Krediler: renaishashin

Öğrenmeye hevesli ol.

Krediler: artlens & fivedayforecast

Öğrenmek güzeldir. Öğrenmek önemlidir. Yaratıcı sürecini geliştirmeye gelince, öğrenmek, başlamak için harika bir yoldur. Kitap oku, fotoğraf makinenin kullanma kılavuzunu oku, film seçimlerinin fotoğraflar üzerinde nasıl etkiler yaptığını öğrenin. Bunlar, daha karmaşık şeylere gerçekten girmeden önce bilmen gereken temel bilgiler. Ama öğrenme ile okumayı karıştırma. Ne yaptığını ve neden orada olduğunu anlamıyorsan, sadece teknik materyalleri okumak bir anlam ifade etmez. Bunu istemelisin, sadece bitirmek için değil, gerçekten heyecan duyduğun için yapmalısın.

Pratik, pratik, pratik.

Krediler: natalieerachel & maryrobinson

Sadece teorileri tanımak yeterli değil, öğrenme sürecini tamamlamak için okuduğun şeyleri uygulaman gerekiyor. Fotoğraf makinenin özellikleri arasında geçiş yap. Her topuzu, kadranı, kolu ve düğmeyi bil. Sayıların ne anlama geldiğini anla ve hepsini dene. Elindeki ekipmanda ustalaşmadan önce sayısız film tüketmen gerekebilir ama buna değecek. Pratik yaparak, bir sanatçı / fotoğrafçı olarak içgüdünüzü geliştiriyor olacaksın.

Hayal gücünü besle.

Krediler: lazybuddha & atria007

Hayal gücü, yaratıcı sürecini geliştirirken önemli bir faktördür. Bu olmadan, yoğun bir şekilde çalışıp, elle tutulur bir şeyler üretemeden hayatına devam edebilirsin. Kısa sürede kendini hayal kırıklığı yaratan görüntüler arasında bulacak ve bir şeyleri nasıl heyecanlı hale getirebileceğini soracaksın. Belki de olan şey şudur ki, yaratıcılığın bir körelme varken sadece çekim yapmaya devam ettin, ama ihtiyacın olan biraz hayal gücüydü.

Farklı şeyler denemekten korkma. Eğer yorgun hissediyorsan, biraz dinlen, ama sadece görüntü elde etmek için hayal gücünden taviz verme. Parkta dolaş, bir müzeyi gez, partiye ya da bir konsere git – bunların hepsi sana yaratıcı sürecinde kullanmak için ilham olabilir. Hayal gücü, bir tür yenilenmedir. Bunu kullan.

Ustaları öğren ama sadece kendini dinle.

Krediler: maximum_b & life_on_mars

Ustaların sözlerinde ve eserlerinde ilham bulmak gibisi yoktur. Fotoğraf çekmeye ilk başladığımız zaman hayranlıkla baktığımız simgeler onlardı. Tabii ki onları okuyun. Boş yere 'ustalar' olarak adlandırılmadılar. İşlerine ve tarzlarına saygı göster. Onlardan bir şeyler öğren, ama kendi yolunu denemekten korkma. Önceden yapılmış olması, bunu kendi yönteminle yapamazsınız anlamına gelmez. Fotoğraflarına bak ve ne gördüğünü, neyi yakalamak istediğini kendine sor. Bildiğin ve keşfetmek istediğin teknikleri kullanarak bu hedefe ulaşmak için çalış. Birilerini örnek almak her zaman güzeldir, ancak her şeyi kendi yönteminle yapmaya çalışmak asla kötü bir şey değildir.

Keşfetmeyi kucakla.

Krediler: donmarcos & hodachrome

İş fotoğrafçılığa gelince, farklı türde keşifler var. Sanatçılar, projeler, gruplar, araçlar, kitaplar, deneyimler - bunların hepsi ve daha fazlası sürecini daha iyi anlamanı sağlayabilir. Ne sevdiğini ve sevmediğini böylece öğrenebilirsin. Bu uzun bir süreçtir, bu yüzden yeni şeyler için açık bir kapı tuttuğundan emin ol. Yarattığın her proje ve fotoğraf bir derstir. Aynı zamanda öğretmen ve öğrenci sensin. Sevdiğin fotoğrafçıların tavsiyeleri gibi, keşfetmeyi de kucakla.

Sonuç olarak, bunlar sadece öneriler. Sadece sen hangi adımları atman ve hangi yolu alman gerektiğini biliyorsun. Yaratıcı sürecini keşfederken takip edeceğin çok farklı yollar olabilir. Listeye eklememizi istediğin öneriler varsa bizimle aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşabilirsin. Senin kendi yaratıcı sürecine nasıl vardığını merak ediyoruz.

2018-04-06 #kültür

Daha İlginç Makaleler