Sıvı Dolu Lensiyle Eğlenceli Karton Makine : LomoMod No.1

2

LomoMod No. 1, kendi kendinize monte edebileceğiniz bir DIY orta format fotoğraf makinesidir .Bu kamerada 120 mm film kullanılır. LomoMod No. 1 'i diğer orta format kameralardan farklı yapan özellik ise sıra dışı lensidir. Bu lensi kutudan çıkan şırınga yardımıyla dilediğiniz sıvı ile doldurulabilisiniz. Doldurulan sıvının renk tonuyla yaratıcı kareler yakalabilirsiniz!

Ayrıca fotoğraf makinesi parçaları geri dönüştürülmüş kartondan yapılmıştır. Lomography olarak bizim fikrimiz olabildiğince sürdürülebilir ve çevreci olmaktır, bu nedenle fotoğraf makinesi neredeyse tamamen geri dönüştürülebilir.


LomoMod No. 1 evde tek başınıza veya sevdiklerinizle kurabileceğiniz bir kamera. Kutuyu açtığınızda bütün parçaların düzenli bir şekilde yerleştirildiğini göreceksiniz. İçerisinde LomoMod No. 1 ile çekilen fotoğrafların olduğu ve nasıl kuracağınızı anlatan dergiler mevcut. Bazı parçaların kozmetik olarak renkli yedek parçaları da var. Eğer isteseniz kameranızı rengarenk yapabilirsiniz. Ama düz siyahtan vazgeçmem diyorsanız temel parçalarla kurabilirsiniz. Kurulum için kitapçık yerine komünitemizin videosunu da izleyebilirsiniz.

Her şeyi kutudan çıkardıktan sonra montaj zamanı geliyor. İlk açtığımda “Ben bunu nasıl yapacağım ?” dedim fakat bütün parçalar numaralandırılmış ve özenle yerleştirilmiş. Kılavuzu okumaya ilk başladığımda, bana sürpriz yumurta oyuncaklarıyla birlikte gelen küçük kılavuzları hatırlattı. :) Talimatlar basit , ancak uygulaması kolay ve çok mantıklı. Ben arkadaşımla 3 saatte kamerayı sorunsuz bir şekilde tamamladım. Bir bulmacayı bir araya getirmeye çok benziyor. Bu kurulum sürecinin tadını çıkarmaya başladığımda ve her yeni parçayı geri kalanıyla yerleştirdiğimde büyük bir başarı duygusu hissettirdi. :)


Şimdi bu kamerayla neler yapabileceğimize bakalım!

Eğer klasik bir orta format makine deneyimi yaşamak isterseniz,kameranın sonuçları şu şekilde:

Krediler: dr_dorokhov, kcb7-11 & 1205442

İç ve dış mekan çekimlerine uygun bire makine. Enstantene hızı 1/100 ve N modunda mevcut diyafram açıklıkları f/11, f/16, f/19, f/22, f/27 ve f/32'dir. Diyafram açıklıkları ayrı ayrı parçalar halindedir. Uygun olan değeri kameranızın üst tarafında bulunan yerden lensinize yerleştirmeniz gerekir. Dışarı çıktığınızda bu parçaları yanınıza almayı unutmayın, hatırlatalım dedik :) Ekstradan da Bulb (B) modu da lenste mevcut. Uzun pozlamalar yapabilir, birbirinden ilginç fotoğraflar yakalayabilirsiniz!

Krediler: kcb7-11 & lomography

LomoMod No.1 yaratıcılığınıza yaratıcılık katacak çift pozlama olanağını da bize sağlıyor. Çift pozlama sayesinde sıradışı karelere sahip olabilirsiniz. Bazen istemeden de olsa filmi çevirmeyi unutup, yanlışlıkla da olsa çift pozlama yapabilirsiniz. Fakat bazı hatalar çok güzel sonuçlar doğurabilir, bizden söylemesi :)

Krediler: lomography

Son olarak yukarıda da bahsettiğimiz gibi, LomoMod No. 1'i diğer orta format kameralardan farklı yapan özellik ise sıra dışı lensidir. Bu lens eşsiz sanatsal estetik oluşturmak için sıvıyla doldurabileceğiniz bir lens. Seçtiğiniz sıvıyı kutudan çıkan şırıngayla çekip ve lense enjekte ederek kendi benzersiz filtrenizi oluşturabilirsiniz. Kahveden karamele, çaydan kolaya, her sıvı eşi görülmemiş, öngörülemeyen etkiler yaratır. Denenmiş bazı örneklere bakalım!

  • İtalyan bir limon likörü olan Limoncello kullanılan fotoğrafların sonuçları:
Krediler: lomography
  • Kola kullanılan fotoğrafların sonuçları:
  • Siyah çay kullanılan fotoğrafların sonuçları:
Krediler: lomography
  • Şeftali suyu kullanılan fotoğrafların sonuçları:
Krediler: lomography

Renkli bir sıvı kap ve kendine has renk filtreleriyle anı yakala! LomoMod No.1 ile fotoğraflarını çek ve sonuçlarını #heylomography etiketiyle paylaş. Çok daha fazlası için sitemize göz at ve dergimizi takipte kal!

aycnkrts tarafından, 2021-03-09 tarihinde ve #videolar #creativity #120mm #mediumformat #lomomodno1 #diycamera başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler