Tolga Bölükbaşı ile Kaykay Fotoğrafçılığı

Kaykay, sadece sokaklarda bulunan bir spor veya eğlence etkinliğinden daha fazlasıdır - bir ulaşım aracı, bir performatif sanat formu, sokak kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.
 Fotoğrafçı ve kaykaycı @tolgaboeluekbasi , Yıllar Ziyan ekibinin kaykay dünyasını film fotoğrafçılığıyla yansıtmaktadır. Şimdi, hem İstanbul hem de Berlin'de fotoğrafçılık ve video sanatçılığı yapmaktadır.

Krediler: tolgaboeluekbasi

Merhaba Tolga, son zamanlarda bir fotoğrafçı ve kaykaycı olarak nasılsın?

Şu an tekrardan İstanbul'da olabildiğim icin çok neşeliyim. Benim için ikinci bir aile gibi olan arkadaşlarımı görebilmek beni çok aktif ve üretken yapıyor, bu yüzden çok mutluyum.

Krediler: tolgaboeluekbasi

Kaykay kültürünü fotoğraflamanın sizin için çekici tarafı nedir?

Kaykay fotoğrafçılığı benim için her zaman özel bir değere sahip oldu çünkü kameramın önünde olan hiçbir şey yapay veya simüle edilmiş değildir.

Krediler: tolgaboeluekbasi

Yıllar Ziyan ekibinin fotoğrafçısı olduğundan bahsetmiştik.Onları yerinde fotoğraflarken, çekim sürecinizi bizimle daha fazla paylaşır mısınız?

Beşiktaş meydanda olduğumuzda aslında dans gibi bir şey ediyorum. Burda biri bir hareketi deniyor oraya koşuyorum, arkadan ilginç bir amca geçiyor onun önüne atlayıp yüzüne flaş patlatıyorum. Arada bir aklıma hareket gelince kendim de kayıyorum. Sonra biri basamaklardan atlarken yanımdan bir teyze geçiyor, onun da fotoğrafını çekiyim derken böyle bir gün geçiyor. Hızlıca, koşturmaca. Şipşak dansı yani.

Krediler: tolgaboeluekbasi

Sokak çekimlerinizin kendine has tarzını hayranlıkla takip ediyoruz. Sizin için yaptığınız işe uygun bir fotoğraf ve video çekerken en önemli unsur hangisi?

Yakalanmamak. Aslında çoğu zaman insanların onları çektiğimi anlamasını bile istemiyorum, çünkü kamera önünde olduğunu fark edip poz verince o anın otantikliği kayboluyor. Gerçek bir anı etkilemeden yakalamak kadar güzel bişey yoktur.

Krediler: tolgaboeluekbasi

Çektiğiniz fotoğrafları incelediğimizde genellikle tek kullanımlık veya kompakt kameralar olduğunu görüyoruz. Favori kameranızı ve filminizi paylaşır mısınız?

Bu aralar en çok kullandığım Kamera Olympus MJU III ve Filim olarak Fuji C200.

Fotoğrafçılığında sana ne ilham veriyor?

Önceden gitmediğim ülkelerde veya semtlerde bi yere oturup insanlarını izlemek. Çıkıp yeni kültürler keşfetmek bana çok ilham veriyor. İstanbul bir "melting pot" olduğu için ve bir gün içinde o kadar çok farklı hayatların tadını alabildiğim için burda daha fazla üretken olabiliyorum.

Krediler: tolgaboeluekbasi

Son olarak, Tolga Bölükbaşı için sırada ne var?


Yılları Ziyan etmeye devam.

Krediler: tolgaboeluekbasi

Tolga'nın ilgi çekici kaykay hikayelerini ve portrelerini Instagram aracılığıyla takip edin!

aycnkrts tarafından, 2021-08-26 tarihinde ve #kültür #insanlar #lokasyonlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler