David Hennen ve Onun Motorize LomoKino'su

YouTube Kanalında , tamamı motorize edilmiş bir LomoKino ile çekilmiş, özenle hazırlanmış, kısa seyahat cevherleri bulabilirsiniz. Görüntü yönetmeni David Hennen bu röportajda bize onun modifiye edilmiş film yapımcısı olması hakkında daha fazla bilgi veriyor.

© David Hennen

David, online dergimize hoş geldiniz! Bize biraz kendinizden bahseder misin?

Hey, ben Berlin'den serbest çalışan bir görüntü yönetmeniyim ve film fotoğrafçılığına olan aşkımı dört yıl önce yeniden keşfettim. Ben de tamir etmeyi, makine ve parçalarıyla deneyler yapmayı seven biri olarak adım çıkmıştır ve karantinalar sırasında sıfırdan analog kameraları modifiye etmeye ve kurcalamaya başladım.

LomoKino'nu motorize etmene ne sebep oldu?

Super 8 estetiği, son birkaç yılda video endüstrisinde gerçekten popülerlik kazandı ve bu görünümü işim için yeniden yaratmak için ucuz bir alternatif arıyordum. Bunun ilhamını, birinin LomoKino'sunu kablosuz bir tornavidayla kullandığı bir YouTube videosunda buldum.

© David Hennen

LomoKino'yu nasıl modifiye ettiğini açıklar mısın lütfen?

Tahta bir kutuya basit bir 12 voltluk elektronik motor yerleştirdim ve onu kameranın krank koluna bağladım. Motor 540 rpm ile döner ve bu da Super 8 filmler için tipik olan aynı kare hızı olan yaklaşık 18 fps'ye yol açar. Güç kaynağı olarak, herhangi bir elektronik mağazasında kullanıma hazır hale getirebileceğiniz Sony NP-F kamera pilleri ve DC boost devresi kullanıyorum. LomoKino filmlerini DSLR, 100 mm makro lens ve eski bir "Kaiser" slayt kesici ile tarıyorum.

Videolarınızı oluşturmak için hangi filmi kullandınız?

Birkaç yıl önce bana 100 rulo son kullanma tarihi geçmiş Kodacolor VR 200 film içeren bir kutu hediye edildi. Onları LomoKino videolarım için kullandım. Filmleri, yaşlarından dolayı 50 ISO ayarında pozluyorum, bu da sadece doğrudan güneş ışığında çekebileceğim anlamına geliyor. Örneğin Lomography Color Negative 800 gibi son derece hassas yeni bir filmle bir video çekmeyi hayal ediyorum. Ama bir rulodan sadece 8 saniyelik malzeme aldığım için bu oldukça pahalı bir çaba olurdu!

© David Hennen

Sizce LomoKino'nun mükemmel kullanımı nedir?

Kısa tatil filmleri diyebilirim, ancak müzik videolarım için LomoKino ile yapılmış bazı parçaları da kullandım. Plastik lens, dijital olarak yeniden üretemeyeceğiniz mükemmel retro estetiği üretir.

Post prodüksiyon için hangi programı kullandınız?

Lightroom için Negative Lab Pro Plugin ile taramaları tersine çevirdim ve After Effects'te bir araya getirdim. After Effects'i tercih ediyorum çünkü Premiere 18 fps'yi desteklemiyor. Hırvatistan'da çektiğim ilk videoyu Premiere'de düzenleme hatası yaptım, bu da çok titrek bir 12 fps'ye yol açtı.

© David Hennen

LomoKino'ya yeni başlayanlar için herhangi bir ipucun var mı?

Güneş ışığında çekim yaparsanız en iyi sonuçları elde edersiniz. LomoKino'nu motorlu hale getirmek istiyorsan, kranka bir bağlantı somunu veya vida sok ve onu eski bir akülü tornavidaya tak. İlk videomu bu şekilde yaptım.

© David Hennen

Senin LomoKino'ndan daha fazla kısa film sonucu görecek miyiz?

Kesinlikle! Şu anda, daha verimli çalışacak ve daha fazla video çekmeme olanak sağlayacak, motorlu LomoKino'nun 3D baskılı versiyonu üzerinde çalışıyorum.

LomoKino'nla daha uzun bir proje çekmeyi hayal edebiliyor musun?

LomoKino materyallerini daha uzun bir filmin parçası olarak görebiliyorum. Belki bir flashback sahnesi veya benzeri bir şey için kullanılır. Ama LomoKino ile bütün bir projeyi çekeceğimi sanmıyorum. Bu çok pahalı olurdu.

© David Hennen

Bu ilginç röportaj için David'e teşekkürler! Onu daha fazla görmek istiyorsanız, onu Instagram'da takip edin veya Ana Sayfasını ziyaret edin. LomoKino'nu da motorlu hale getirmeye ne dersin?

permanent_vacation tarafından, 2022-05-10 tarihinde ve #donanım #videolar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler