Fotoğrafçı Lluis Real ile Nostaljik Yolculuklar

Fotoğrafçı Lluis Real ile tanışma ve onun Lomography fotoğraf makinelerinden Holga ve Diana ile çektiği muhteşem işleri görme şerefine eriştik.

Fotoğraflar: New York

Merhaba Lluis! Fotoğrafçılığıa nasıl başladın?

Selam! Aslında çok normal bir hikaye, bir arkadaşımda Kodak Retina vardı ve birlikte fotoğraf çekiyorduk… Sonunda onun makinesini satın aldım. Birlikte fotoğraf çekmeye devam ettikçe, fotoğrafçılığa olan ilgim arttı ve Barcelona’ya yaptığım bir gezi sırasında kendime Michael Langford tarafından yazılan “Basic Photography” kitabını satın aldım. Tesadüfen öğrendim ki, Langford , “Ealing Technichal College”da (artık University of West London olarak biliniyor)Güzel Sanatlar Fakültesi’nin fotoğraf bölümü başkanıydı. Bir yıl sonra, ona bir mektup yazıp, onunla röportaj yapmak istediğimi belirttim ve portföyümü gönderdim, her şey böyle başladı.

Lomography ile ilk nasıl/nerede tanıştın? İlk Lomography fotoğraf makinen hangisiydi?

1996 yılında, New York’a yaptığım bir seyahatte “Calumet” mağazasından ilk Holga’mı satın alıp deneyler yapmaya başladım. Sonrasında, Ebay açık arttırmalarından iki tane Diana aldım ve birkaç yıl sonrasında, Viyana’da yaşayan gazeteci bir arkadaşım makinelerimi görüp, Lomography hakkında yazdığı bir makaleden bahsetti.

Fotoğraflar: La Mola – Menorca

Hem Holga, hem de Diana kullanıyorsun. Seyahatlerinde ikisini de yanına alıyor musun?

Birkaç farklı makinem var ve genellikle birden fazlasını yanımda taşıyorum, çünkü farklı filmler kullanmayı seviyorum. Siyah & beyaz, dia ve renkli negatif kullanıyorum ve genelde çapraz banyo yapıyorum.

Makinelerin nereleri gezdi?

New York, İngiltere, İspanya…

Fotoğraflar: Londra

Bu makinelerle ilgili en çok neyi seviyorsun?

Her makinenin kendi kişiliği var ve onların kusurları ile doğaçlama yapmayı seviyorum. Tamamen analog fotoğrafçılığı yansıtıyorlar. Plastik bir kutu ve lens, kusurları ile (bir şekilde kontrol edilebilen) görsellerinde araştırma ve deneyler yapmana olanak sunuyor.

Diana’yı ilk kez kullanacak olanlara tavsiyen ne olurdu? Ve tabii ki Holga’yı?

Araştırma yapın ve makineyi tanımaya çalışın, sonrasında ise makinelerin kusurlarını kontrol ederek size ilginç görünen görüntüler çekmeye başlayın.

Fotoğraflar: Londra

Farklı Lomography ürünleri kullanma şansın oldu mu? Hangilerini kullandın?

Evet, Holga ve Diana’nın haricinde Supersampler Black Panther ve Actionsampler Clear da kullandım. Ayrıca, yıllar önce, 1970’lerde Lubitel kullanıyordum ve 1990’larda da kullanmaya devam ettim. Sanırım Belair X 6-12 Traiblazer denemek isterdim.

Makinelerinle ilgili en akılda kalıcı deneyimin ne oldu?

Özellikle kendi yazıdığım ve yarattığım, 2006 yılında Edicions Imatges tarafından düzenlenen LONDON, edited by Edicions Imatges kitabı. Bu benim Holga ve Diana fotoğraf makinelerine duyduğum saygıyı yansıtan bir projeydi.

Genel olarak, günümüzün teknoloji çağında, bu basitlikteki makinelerle görüntü elde etmenin sihri.

Fotoğraflar: Londra

Lluis ve işleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için websitesini ve Facebook sayfasını ziyaret edebilirsin.

ellakoppensteiner tarafından, 2016-07-21 tarihinde ve #insanlar #lokasyonlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler