Lomography Purple ile Yeşil ve Mavi Dönüşümü

LomoChrome Purple, çok uzun zamandır denemek istediğim ancak bir türlü fırsat bulamadığım bir filmdi. Fırsat bulduğumda ve edinmek istediğimde ise bir türlü bulamamıştım. Mavilerin yeşile, yeşilin mora çalmasını en iyi manzara fotoğraflarında alacağımı da düşünerek, bir Karadeniz tatili öncesinde edinmek için çözüm arıyordum. Neyse ki imdadıma Emre yetişti, kendi için sakladığı purple’ı bana verdi…

Purple’ın şehirde çıkaracağı sonuçları da merak ediyordum doğrusu, ancak filmi Karadeniz’e sakladığım için çok mutluyum. Ben filmin tamamını 200 asa’da kullandım.

Çoğunu 2275 metre yüksekliğindeki Eriçok Tepesi’nde kullandığım bu filmin sonuçlarını öyle sevmiştim ki, İstanbul’a döndüğümde vakit kaybetmeden New Lomochrome Purple’ı da edinmek için mağazanın yolunu tuttum.

Şansıma Eriçok Tepesi'nde çekim yaparken hava oldukça açıktı…

Filmden birkaç pozu da kırmızı çatıları ile meşhur, daha önce Dünya’nın Etrafında Analog serisinde yazdığım Yeşilce’de kullandım. Gün batımında aldığım renkler de beni büyüledi.

New Purple’ı denemek için sabırsızlanıyorum.

Yazıda bahsi geçen Dünya’nın Etrafında Analog: Yeşilce, Ordu yazısını merak ediyorsan, onu da buradan okuyabilirsin!

Tohumus'un tom fotoğraflarına LomoEvi'inden bakabilir ya da onu instagram hesabından takip edebilirsin.

nural tarafından, 2017-07-11 tarihinde ve #donanım #lokasyonlar başlığında yazıldı.

LomoChrome Purple Film 100-400 35mm

Bu eşsiz renkli negatif film, fotoğrafının doğal tonlarını yeni, göz kamaştırıcı renklere dönüştürerek seni şaşkına çevirecek. Hepimizin sevdiği Kodak Aerochrome filminin saykodelik kızılötesi görünümünü, şaşırtıcı fotoğrafik sonuçları garanti ediyor.

Daha İlginç Makaleler