Sprocket Rocket ile Uzun Kareler Nasıl Kullanılır?
2 Share TweetSprocket Rocket, yatay düzlemde istenilen Lomo görünümü söz konusu olduğunda asla modası geçmeyecektir, bununla da bitmiyor. Bu kamerayı sadece 90° çevirerek daha fazla yetenek ve potansiyele sahip olabilirsiniz. İşte Sprocket Rocket ile deneyebileceğiniz birkaç dikey kare fikri.
Boy Çekim Portreler
Nesnelerinizin tam şeklini tepeden tırnağa alın, özellikle de onları vurgulamaya çalışırken. Sprocket Rocket'ın 106° görüş alanı, portrenizde kaçırmak istemeyeceğiniz tüm detayları kapsar. Eğer fotoğrafınızın modunu arka planınızın daha çok etkilemesini istiyorsanız, yarım portreler çekmeyi deneyebilirsiniz. Arka planlarınızın görüntünün havasını ayarlaması için daha fazla yer bırakarak yarım vücut portreleriyle de çekim yapmayı deneyin.
Dikey Panoramalar
Dikey manzaraların insanlara şık gelmesinin bir sebebi vardır. Sprocket Rocket kameranın 1:3 panoramik en boy oranıyla, ön plan ve arka plan arasındaki katmanlara daha fazla odaklanılır ve görüntüye bir tür derinlik verilir. Manzaralarınızın konusunun fotoğrafını çekmek için çeşitli doğal unsurlardan yararlanın.
Mimari Fotoğrafçılık
Büyük mimari eserler, dikey çekimlerde süper geniş açılı bir çekimle başka bir seviyeye taşınır. Yüksekliğe daha fazla odaklanarak daha da uzun ve büyük görünüyorlar. Sprocket Rocket kamera, dünyanın kolayca daha büyük görünmesini sağlar.
Extra Vintage Manzaralar
Sprocket Rocket kamera, perforajı görünen film rulolarını doğal olarak ortaya çıkarması ile benzersizdir. Eski sinema havasını daha da güçlendirin ve çekimlerinizi deneyin! Işık sızıntıları ve vinyet eklemek için bolca yer var. Daha da retro bir estetik için doygunluk ve kontrastla oynayın. Bize sorarsanız, bu fotoğraflar gerçekten el yapımı kitap ayraçlarına benziyor!
Sprocket Rocket ile dikey kareleri nasıl kullanırdınız? Aşağıdaki yorumlarda fotoğraflarınızı paylaşın!
2021-10-30
Yorum Yok