Gongkan, Lomo'Instant Gongkan Edition'ı Tasarlarken Büyülü Bir Alan Açtı

Gongkan olarak da bilinen Taylandlı sanatçı Kantapon Metheekul, bugün Bangkok'un önde gelen çağdaş sanatçılarından biridir. Teleport Art adını verdiği eseri ile New York sokak sanatı sahnesinde ün kazandı ve ayrıca anlık seyahat-boyut temalarını açımlayan bir dizi heykel yarattı. Bu sanat eserlerinde genellikle bu deliklerden çıkan insan ve yaratıkların olduğu bir kara delik bulunur. Gongkan için kara delik özgürlüğü simgeliyor.

Şimdi Bangkok'a dönen Gongkan, hayalperest bir tasarıma sahip Lomo'Instant Gongkan Edition için Lomography ile işbirliği yaptı. Gongkan, ona neyin ilham verdiği ve Lomo'Instant Gongkan Edition'ı nasıl tasarladığı hakkında daha fazla bilgi için bu keyifli röportajı okumanız lazım!

The Lomo'Instant Gongkan Edition ile Gongkan'ın portesi

Merhaba Gongkan! Bize kendinizden biraz daha bahseder misiniz? Bir sanatçı olarak nasıl başladınız?

Küçüklüğümden beri çizmeyi severim. Büyüdüğümde de hep sanat üzerinde çalıştım. Yurtdışındayken sanat konusunda kararlıydım ve mentalite ile devam ediyorum.

'Teleport' fikri nasıl ortaya çıktı? Peki ya konsept?

Konsept 'Özgürlük'. Herkesin sosyal sorunları olduğuna ve ışınlanmanın, istediğimiz dünyayı görmek istediğimiz bir çözüm gibi olduğuna inanıyorum.

Işınlanabilseydin, ilk gitmek istediğin yer neresi olurdu?

Dost canlısı bir uzaylı dünyasına gitmek istiyorum. Gezegenimizin de dünya dışı yaşamları olduğuna inanıyorum.

The Lomo'Instant Gongkan Edition ile Gongkan'ın portesi

Çalışmanız tüm dünyaya yayıldı. Tayland'da ve yurtdışında sanat yapmak arasında herhangi bir fark var mı?

Aynı ve farklı noktaları da var. Her ülkenin kendi toplumuna ve kültürüne göre farklı çalışma tarzları olduğunu düşünüyorum.

Başkalarının sizin hakkınızda bilmediğini düşündüğünüz ilginç ve eğlenceli bir gerçeği paylaşır mısınız?

İnsanların isimlerini hatırlayamıyorum ama yüzleri veya resimleri hatırlamakta çok iyiyim. Resim olmayan başlığı veya bilgiyi tanımakta iyi değilim.

Pandemi sizi etkiliyor mu? Pandemiyle nasıl başa çıkıyorsun?

Evet, asıl mesele şu ki, uzun süre dışarı çıkamıyorum ve bu beni depresif hissettiriyor. Egzersiz yapmak veya iyi yemek bulmak gibi yapacak bir şeyler bularak bu duruma uyum sağladım.

The Lomo'Instant Gongkan Edition

Tuval üzerine resim, heykel, duvarda sokak sanatı, cam üzerine resim gibi çeşitli materyallerle çalışmalarınız mevcut. En çok hangi materyali seviyorsunuz ve neden?

Hala tuvali seviyorum ama aynı zamanda farklı malzemeleri bir araya getirmek de eğlenceli.

Bir kamerayı tasarlamaya başladığınızda, nasıl hissettiniz? Diğer malzemelerden farklı mı?

Bu zorlu bir süre çünkü kamera modelinin bir sınırlaması var. Onu çekici bir şekilde tasarlamalıydım ve bakıldığında hoş olan ve birçok stildeki kıyafetlerle uyum sağlayabilecek bir kamera tasarlamak istiyordum.

Genelde fotoğraf çeker misin? Bize Lomo'Instant'ınla çekim yaparken yaşadığın deneyimden bahseder misin?

İlham ve anları saklamak için fotoğraf çekmeyi seviyorum. Lomo'Instant kamerayı kullanmaya çalıştığımda, bunun gerçekten eğlenceli olduğunu hissediyorum çünkü fotoğraflar anında ortaya çıkabiliyor ve sonuç beni çok heyecanlandırıyor. Renkler olağanüstü ve fotoğrafların kendi tarzlarında büyüleyici görünmesini sağlıyor.

Gongkan'ın the Lomo'Instant Gongkan Edition ile çektiği şipşak fotoğraflar

Lütfen bize Lomo'Instant Gongkan Edition konseptinden bahseder misin?

Bu kameranın konsepti, perspektif özgürlüğünden bahsediyor. İnsanların bir vizyonu olmalı. Toplumda sorun ne olursa olsun herkesin bakış açısı farklıdır ve bakış açısı yeni bir şey yaratabilir.

Lomo'Instant Gongkan Edition ile hangi nesneleri çektiniz? En sevdiğin fotoğraf hangisi?

Bu fotoğraf seti çok özel çünkü New York'a seyahate gittiğim ve Phuket sandbox'a giderken de fotoğraflarımı çektiğim anıları hafızamda tutuyor. Tayland'da uzun süre karantinada kaldıktan sonra Covid döneminde bir hatıra gibi.

Bundan sonra Lomo'Instant Gongkan Edition'ını nereye götürürsün?

Bu kamera, güzel güneş ışığı alan bir yerde nesneleri çekmek için uygundur. Örneğin, dağlar, deniz veya otlak. Işık yüzüne çarptığında sevdiğin biriyle fotoğraf çekmeni istiyorum. Fotoğraf çok çekici çıkacaktır.

Gongkan'ın the Lomo'Instant Gongkan Edition ile çektiği şipşak fotoğraflar

Yakın zamanda okuyucularımızla paylaşmak istediğiniz bir şeyler var mı?

Bu kamera sınırlı sayıda ve dışarı çıkıp dünyanın güzelliğini nasıl gördüğümüzü anlatmak için bu parça üzerinde çalışarak anlatmak istedim. Bu kamera, dışarı çıkıp tanık olduğunuz anın güzelliğini yakalamamızı sağlıyor. Herkesin bu kamerayı mutlu bir şekilde kullanmasını istiyorum!
---

Gongkan'ın illüstrasyonlarını ve resimlerinin daha fazlası için bağlantılarını ziyaret edin. Instagram and website.

cielsan tarafından, 2022-01-26 tarihinde ve #donanım #insanlar başlığında yazıldı.

Daha İlginç Makaleler