Angela Izzo'nun DigitaLIZA+/Max Üzerindeki İlk İzlenimleri

Yeni DigitaLIZA+ ve DigitaLIZA Max, evinizin rahatlığında bir akıllı telefon veya dijital kamera ile her tür 35 mm, 120 veya 127 negatifi taramanıza olanak tanır. Standart karelerin yanı sıra açıkta kalan perfore delikleri veya film kenarlarından, üst üste binen pozlardan, sonsuz panoramalardan bahsediyoruz… film dünyasını yakalamak sizin elinizde!

Her zamanki gibi komünite üyelerimizin tepkileri merak ettik, bu yüzden test etmeleri için bazı üyelerimize gönderdik. Deneysel film fotoğrafçısı Angela Izzo, panoramalarını ve 120 kareyi DigitaLIZA+/Max ile evde tarama deneyimini ve bunun geleneksel laboratuvar taramasıyla karşılaştırmasını bize aktarmak için burada!

Angela Izzo 'nun çektiği fotoğraflar

Merhaba Angela, sizinle tekrar konuşmaktan heyecan duyuyoruz. Sizi tanımayanlar için lütfen kendinizi tanıtınır mısınız?

Merhaba! Ben Angela Izzo ve Los Angeles'ta yaşıyorum, gruplar ve sanatçılar için lifestyle portreleri, moda hikayeleri ve diğer seçmeci konular çekiyorum. Ben bir doğa aşığıyım. Benimle tekrar iletişime geçtiğin için teşekkürler!

DigitaLIZA Max'i aldığınızda onunla ilgili ilk izlenimlerinizi paylaşır mısınız?

Bu hiç kullanmadığım bir ekipman, bu yüzden parçaları bir araya getirmek gerçekten çok eğlenceli ve kolaydı. Taşınabilir ve hızlı olmasını seviyorum, film taramanın yeni ve kullanışlı bir yolu.

Angela Izzo 'un çektiği fotoğraflar

Özel formatlarınızdan birini taradınız - panoramalar! Kurulumla ilgili deneyiminizden ve süreci nasıl bulduğunuzdan bahseder misiniz?

Benim için bu muhtemelen negatifi yakalamanın en kolay ve hızlı yolu. Normalde filmimi kesmem, böylece panoramik negatifler için mükemmel olan tarayabilir ve döndürebilir, sonra tekrar tarayabilir ve döndürebilirim. Aynı zamanda, görüntülerin tek bir karenin ötesine geçtiği çoklu görüntü stilime de çok iyi uyuyor.

Bir rollu taramanız ne kadar sürdü?

Telefonla ilgili her şeyi kurduğumda süper hızlıydı! Özellikle dönen ilerletme düğme ile işlemi hızlandırdı. Panoları taramanın,başından sonuna kadar, beş dakikadan az sürdüğünü düşünüyorum.

Angela Izzo 'un çektiği fotoğraflar

DigitaLIZA Max, geleneksel laboratuvarların sağlayamadığı herhangi bir şeyi sağlıyor mu? Taramalar deneyimlerinizden nasıl farklı?

Fotoğraflarımı çekme şeklim çok katmanlı ve soyut, bu yüzden ileri geri kaydırma özgürlüğüne sahip olmak bana film laboratuvarlarının sunduğundan daha fazla çeşitlilik sağlıyor. Tüm süreç boyunca pratik olmayı seviyorum.

Bu tarayıcıyı denemek isteyenlerle ipucu veya püf noktası paylaşabilirsiniz?

Güzel ve temiz bir yüzey kullanın. Filminizi kesmezseniz, kirli yüzeylerde sürüklenmesine dikkat edin. Çalışmak için yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun.

Angela Izzo 'un çektiği fotoğraflar

Öne çıkarmak istediğiniz herhangi bir özellik ve yetenek var mı?

Mini ışık kutusuna ve kayan film tekerleğine takıntılıyım. Seyahat ederken yanımda götürmeyi seviyorum.

Negatiflerinizi daha önce kendi kendinize taradınız mı? Eğer öyleyse, ne kullandınız ve DigitaLIZA Max ile nasıl karşılaştırılır?

Tüm negatiflerimi kendim tararım. Yatay tarayıcım, müze kalitesine ihtiyacınız olduğunda ofis için iyidir, ancak daha uzun sürer ve ekipmanın kapladığı alan daha büyüktür. Bazen yatay tarayıcı, filmin açıkta kalan dişli kısmını taramaya çalıştığımda filmimi görmüyor. DigitalLIZA ile, telefonumla dişlinin parçalarını yakalamak çok daha kolay ve hızlıydı. Genel olarak süreç çok daha basittir.

Angela Izzo 'un çektiği fotoğraflar

Bu tarayıcıyı belirli birine tavsiye eder misiniz ve onlara ne söylerdiniz?

Bu tarayıcının gezginler için harika olacağını düşünüyorum. Çantanıza koyabilir ve filminizi taramak için her yere götürebilirsiniz.


Bizimle paylaştığınız için teşekkürler Angela. Daha fazla çalışmasına Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz.

kaylalew tarafından, 2022-03-15 tarihinde ve #donanım #insanlar başlığında yazıldı.
Lomography Türkiye tarafından çevirildi.

Daha İlginç Makaleler